Dani Petrovca

dni-petrovca2008.jpg

Od petka 23. maja do nedelje 25. maja je održana manifestacija „Dani Petrovca“. Svečanost je otvorio predsednik Skupštine AP Vojvodine Bojan Kostreš.

U okviru prvog dana nazvanog „Slatki dan“ održana je tortijada – izložba i prodaja poznatih petrovačkih torti, za koju je utrošeno više od 1000 jaja, 100 kg šećera, 200 pakovanja margarina itd. Izložba je održana na Trgu slobode, gde je bila i izložba i prodaja meda u organizaciji opštinskog udruženja pčelara. U Galeriji „Zuzka Medveđova“ je otvorena izložba slika Zuzke Medveđove – prve akademske slikarke kod Slovaka. Na izložbi su bila predstavljena i dela koja do sada nisu predstavljana široj javnosti, pošto su se nalazila u privatnim kolekcijama. A u Galeriji „TGN“ je otvorena izložba slika petrovačke slikarke Zuzane Vizi.  

Drugi dan je između ostalog obeležen „Kulenijadom“ već naširoko poznatoj u Vojvodini. Udruženje „Kulen“ iz Bačkog Petrovca je organizovalo izložbu i prodaju petrovačkog kulena, takmičenja za najbolju svežu i dimljenu kobasicu i najbolju rakiju. U okviru Kulenijade bio je i kulturno-umetnički program KUD-a „Petrovačka družina“ iz Bačkog Petrovca i KUD-a iz Iloka, Hrvatska. Svoj doprinos Kulenijadi je dalo i takmičenje u spremanju najboljeg zečjeg paprikaša. Subota je bila obeležena i Festivalom parkova, kao i prodajnom izložbom cveća.

Završni dan proslave je bio rezervisan za sportska takmičenja. Održano je takmičenje sportskih ribolovaca, takmičenje lovaca u gađanju glinenih golubova, takmičenje stonotenisera, tenisera i fudbalera. U Vrbari je održan kulturno umetnički program u organizaciji KUD „Petrovačka družina“ a manifestaciju je zatvorila pozorišna predstava „Doparoma“ Slovačkog vojvođanskog pozorišta.

Popis

Untitled2

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика