Međunarodni sajam Investicija INVESTEXPO 2010

bp-invest-expo-2010-1.jpg 

Na novosadskom sajmu otvoren 5. međunarodni sajam Investicija INVESTEXPO i 19. međunarodni sajam energetike
Dana 26. oktobra 2010. godine u Novom Sadu  je predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio 5. međunarodni sajam Investicija INVESTEXPO i 19. međunarodni sajam energetike.
Na pomenutom sajmu izlaže i Opština Bački Petrovac, predstavljajući svoje potencijale za moguće investicije kao što su: industrijske zone Bački Petrovac, GLožan, Kulpin, Maglić, Etno park  Gložan – Dunavski san. Na štandu naše opštine su predstavljene i dve najnovije privatne investicije u našoj opštini, i to aqua park i biznis park Bački Petrovac.

bp-invest-expo-2010-2.jpg
Ovaj sajam je karakterističan i po tome, što istom prisustvuju ne samo opštine i gradovi iz Srbije, nego i opštine i gradovi iz zemalja u okruženju. Ono što je novost, jeste da su naši gradovi i opštine kroz IPA projekte ostvarili čitav niz projekata sa regionima i gradovima iz okolnih zemalja. Problem je što većina opština i gradova kod nas ne može da obezbedi sredstva za participaciju u tim IPA projektima, a oni su nam neophodni za dalji razvoj, da bismo zajedno sa susedima savladavali svetsku ekonomsku krizu. Zbog toga se moraju obezbediti sredstva za učešće u takvim projektima. Pokrajinska Vlada će preko Fonda za razvoj Vojvodine obezbediti sredstva da svaka opština i grad u Vojvodini dobije priliku da finansira svoje IPA projekte i da u njima učestvuje. Na ovom sajmu će stranim investitorima i potencijalnim partnerima biti prezentovani i naši energetski potencijali u oblasti geotermalnih izvora, energije vetra, kao i u oblasti hidroenergetike.

U okviru Međunarodnog sajma INVESTEXPO, štandom „Evropa u Vojvodini", predstavio se i Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju, koji je otvorio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj, Mlađan Dinkić, a tom prilikom govorio je i pokrajinski sekretar za međunarodnu saradnju Tomislav Stantić.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić je u svom obraćanju javnosti istakao da je važno da se u ovom periodu, kada se osećaju posledice svetske ekonomske krize, uradi sve da se privuče što više investicija u Vojvodinu i Srbiju. Bez novih investicija, nemoguće je popraviti spoljnotrgovinski bilans Srbije, a samim tim, nemoguće je imati ukupnu makroekonomsku stabilnost. Potrebno je podići nivo izvoza, u odnosu na uvoz.

bp-invest-expo-2010-3.jpg 

Dinkić je naglasio da je republička Vlada spremna da pomogne i podrži svaku lokalnu samoupravu koja ima dobre ideje i planove za privlačenje investitora, jer postoji potreba da se pomogne ljudima koji tamo žive da ne odu nakon završetka školovanja u druga mesta ili druge države, a na taj način pomaže se razvoj čitave zemlje.

izbori2022

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

vakcina19

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика