Otvoren Centar za unapređenje znanja u ruralnom turizmu

otvaranje-ruralnog-centra.jpg
U Bačkom Petrovcu u ponedeljak 23. januara 2012. godine je otvoren Centar za unapređenje znanja u ruralnom turizmu. Projekat je realizovan u okviru Prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2007 - 2013.
Nosilac projekta je Opština Bački Petrovac, a partner Turistička zajednica grada Vukovara. Partneri u projektu su TOO Bački Petrovac sa strane Republike Srbije i grad Vukovar sa strane Republike Hrvatske.
Glavni cilj projekta je unaprediti ekonomski i socijalni život ruralnog stanovništva regija obuhvaćenih projektom, te postići pouzdanost kvaliteta usluga u ruralnom turizmu primenom znanja i veština stečenih procesom edukacije, koja će se sprovoditi u centru.
U nekadašnjoj osnovnoj školi su otvorene učionice i kancelarije centra a potkrovlje Mesne zajednice Bački Petrovac je adaptirano za smeštajne kapacitete. Kako je najavila koordinatorka projekta Majda Adlešić, druga faza realizacije projekta će otpočeti 30. januara kada kreće edukacija polaznika u radionicama za stare zanate.
Na svečanosti su govorili predsednik Skupštine opštine Bački Petrovac Siniša Stanivuk, Hose Antonio Gomez, prvi savetnik DEU u Republici Srbiji, zamenik gradonačelnika grada Vukovara Željko Pinjuh, potpredsednik Vlade AP Vojvodine Tomislav Stantić republički poslanik Pavel Marčok i direktorka Turističke organizacije Vukovara Jasna Babić, te Majda Adlešić, vođa projekta.

Popis

Untitled2

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика