Prezentacija publikacije Rodno odgovorno budžetiranje u jugoistočnoj Evropi

rodovo-zodpovedny.jpg 

U četvrtak  04. novembra 2010.  u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održana je prezentacija publikacije Rodno odgovorno budžetiranje u jugoistočnoj Evropi. Na konferenciji za štampu bili su prisutni: Vladimir Turan, predsednik Opštine Bački Petrovac, Asya Varbanova, direktorka regionalne kancelarije UNIFEM-a u Beogradu, Nevena Ivanović, projekt menadžerka UNIFEM-a u Beogradu, Katarina Zornjanova, predsednica Saveta za ravnopravnost polova i Jana Radaković, direktorka Akademije ženskog preduzetništva.
Prezentovana publikacija predstavlja rezultate Akademije ženskog preduzetništva i Regionalne kancelarije UNIFEM-a, koje su pratile rodno budžetiranje u jugoistočnoj Evropi, gde su bili uvršteni i rezultati iz Srbije. Aktivnu ulogu  u tim projektima je imala i Opština Bački Petrovac.

Rodno – budžetna inicijativa je  u Opštini Bački Petrovac počela još 2007, kada je opština zahvaljujući finansijskim sredstvima Razvojnog fonda za žene Sjedinjenih država UNIFEM realizovala projekat uvođenja rodne ravnopravnosti u budžet na lokalnom nivou.
Jedan od ključnih rezultata saradnje Akademije ženskog preduzetništva, UNIFEM i Opštine Bački Petrovac je osnivanje Saveta za ravnopravnost polova  kao stalnog radnog tela,  osnovanog od strane Skupštine opštine Bački Petrovac. 

Popis

Untitled2

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика