Prezentacija značaja izrade strateškog plana razvoja opštine

strategija-razvoja-prezentacija.jpg

U organizaciji predsednika Opštine Bački Petrovac Vladimira Turana u ponedeljak 2. marta 2009. godine održana je prezentacija na kojoj se govorilo o značaju izrade Strateškog plana razvoja Opštine Bački Petrovac. Prezentaciji su prisustvovali: odbornici Skupštine opštine, članovi Opštinskog veća, zaposleni u Opštinskoj upravi, predsednici mesnih zajednica, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici udruženja građana i preduzetnici sa teritorije opštine. Na prezentaciji  su bili prisutni i predstavnici Izvršnog veća AP Vojvodine:  potpredsednica Izvršnog veća i sekretar za regionalnu i međunarodnu saradnju Ivana Dulić Marković i sekretar za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju Jadranka Beljan Balaban.

U svom izlaganju Jadranka Beljan Balaban je istakla značaj izrade strategije i značaj uključivanja što većeg broja građana tj. svih grupacija građana.
Potpredsednica Ivana Dulić Marković je iznela da prilikom izrade strategije treba ići u tri pravca.
Istakla je:
„ - da bi se radio plan morate imati viziju kakva se opština želi videti posle 7. godina tj. posle završetka implementacije strategije,
- da pokažete po čemu ste interesantniji za investitore od Vaših opština u okruženju,
- da imate smernice kako i na šta trošiti sredstva iz budžeta opštine u narednih 7. godina.“
Značaj izrade Strateškog plana Opštine Bački Petrovac je prezentovao direktor konsultantske firme „Micro projekt“ kojoj su i povereni poslovi izrade strategije.
U svom obraćanju predsednik opštine je podsetio prisutne da je za svaku opštinu izuzetno važna planska dokumentacija bez koje nije moguće investiranje i razvoj. Na tom polju opština je uradila sledeće: urađen je Generalni urbanistički plan Bačkog Petrovca, regulacioni planovi za naseljena mesta Maglić, Gložan i Kulpin, Prostorni plan Opštine Bački Petrovac i planovi detaljne regulacije za industrijsku zonu u Bačkom Petrovcu. U fazi izrade su planovi za industrijske zone u Magliću i Gložanu kao i plan detaljne regulacije za Etno park u Gložanu. Za izradu Strateškog plana opština je dobila sredstva iz Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju u iznosu od 1.600.000,00 dinara a iz budžeta opštine je izdvojeno još 1.000.000,00 dinara za ove namene.

Popis

Untitled2

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика