Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Poseta Udinama

U periodu 21-25. januara 2015. godine, predstavnici Voćarske zadruge  "Bačka jagoda" iz Bača i Specijalizovane povrtarske zadruge "Seoska bašta" iz Gložana,  zajedno sa članovima projektnog tima, koji realizuju EU projekat iz  Exchange4 programa "Ekonomska konkurentnost kroz udruživanje u poljoprivredne zadruge", realizovali su studijsku posetu Udinama u Italiji.

Studijska poseta je ostvarena u cilju organizovanog nastupa na poljoprivrednom sajmu AgriestTech 2015 i radne posete zadruzi  FriulKiwi u gradu Rauscedo, u italijanskoj regiji Friuli-Venezia Giulia.

Poseta sajmu je bila od izuzetne koristi, s obzirom da su “Bačka jagoda” i  “Seoska bašta” - novoosnovane zadruge, koje su u okviru ovog zajedničkog međuopštinskog projekta i tokom njegove implementacije dobile osnovnu podršku u edukaciji, osnovnim sredstvima za rad, menadžment funkciji i promociji a izlaganjem na ovoj međunarodnoj sajamskoj manifestaciji  predstavili su svoje proizvode, kapacitete i u inostranstvu uspostavili potrebne kontakte koji ce im omogućiti bolji plasman i proizvodnju u budućem poslovanju.


Poseta UdinamaOpština Bač će do završetka projekta novoosnovanim zadrugama obezbediti i logističku podršku izgradnjom hladnjače odnosno rashladnog prostora za smeštaj gotovih proizvoda. Projekat se finansira iz sredstava EU a sprovodi ga Opština Bač u partnerstvu sa Opštinom Bački Petrovac i Zadružnim savezom Vojvodine.