Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

backipetrovac u ritmu evrope

Opština Bački Petrovac je 18. novembra 2015. godine potpisivanjem Ugovora o saradnji sa organizacijom „European capital advisors managment“ d.o.o., pod čijim patronatom se održava manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“, omogućila deci iz osnovnih škola i gimnazije iz Opštine Bački Petrovac da učestvuju na najvećoj dečjoj manifestaciji koja se održava u našoj zemlji od 2008. godine.

Manifestacija je takmičarskog karaktera i podržana je od strane ambasada evropskih zemalja koje imaju svoja predstavništva u Srbiji.

Cilj manifestacije je podrška, razvoj, upoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti i tolerancije, rodne ravnopravnosti, poštovanja ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.

Na kastingu održanom u januaru 2016. godine izabrano je 14 učenika i učenica iz naših škola koji će se takmičiti u finalu. Opština Bački Petrovac je jedna od 20 gradova i opština čija će se deca takmičiti na ovogodišnjoj manifestaciji.

backipetrovac u ritmu evrope 3

Ktitor Opštine Bački Petrovac je Ambasada Kipra i deca iz naše opštine će se predstaviti koreografijom na kiparskom jeziku. Ambasador Kipra Constantinos Eliades prilikom posete našoj opštini i susretom sa decom, učesnicima manifestacije, obećao je punu podršku deci.

Finale takmičenja manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ će se održati u Ćupriji 19. juna sa početkom u 17.00 časova uz direktan prenos na prvom programu RTS-a. Deca Bačkog Petrovca nastupaju pod rednim brojem 17. Za pobednika će se glasati SMS porukama a takođe glasaće i žiri. Žiri sačinjavaju po tri predstavnika lokalne samouprave koja učestvuje na manifestaciji. Pobednik će osvojiti vredne nagrade.

Podržimo zajedno decu Opštine Bački Petrovac, odlične mlade talentovane : Patriciu Pavlikovu, Aleksandru Milić, Silviu Ferko, Irenu Struhar, Janu Jovankovič, Melaniju Brnja, Natašu Falp, Maju Levarski, Jaroslava Ponjičana, Maju Hric, Petru Hansman, Maju Vrbovski, Emu Halupka i Saru Zorić i u nedelju 19. juna od 17.00 časova pratimo direktan TV prenos na RTS 2 i glasajmo za Kipar i Bački Petrovac pod rednim brojem 17.

 backipetrovac u ritmu evrope glasajte za 17 1

 

baner srbija u ritmu evrope