Božićni bazar 2019

naslovna

U nedelјu 22. decembra 2019. godine u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održan je deseti po redu Božićni bazar. Iz godine u godinu ova već tradicionalna manifestacija je u našoj sredini postala više nego uspešna čiji je cilј da pokrene božićno raspoloženje i duh ne samo tokom Božića, već tokom celog adventnog perioda i svim građanima ponudi program i sadržaj po ugledu na Božićne bazare u drugim evropskim državama.

I ove godine su na bazaru svoje proizvode predstavili i promovisali udruženja građana, samostani izlagači i polјoprivredni proizvođači  iz Bačkog Petrovca kao i sa teritorije cele Vojvodine.

Svečano otvaranje Božićnog bazara je počelo u 14.00 časova uz obraćanje predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića. U nastavku manifestacije je održan prigodan kulturno – umetnički program posvećen Božiću na kojem su učestvovala deca iz osnovnih škola, mladi i solisti sa teritorije naše opštine. Na radost najmlađih tu je bio i Deda Mraz koji je ne samo učesnicima programa već i ostaloj deci koja su ovom prilikom došla na manifestaciju delio božićne paketiće koje su za njih obezbedili Opština Bački Petrovac  i  Marbo Produkt iz Maglića a deca iz udruženja sa posebnim potrebama „MI“ iz Bačkog Petrovca i „ ZAGRLJAJ“ iz Kulpina napravila su poklone u  vidu božićnih ikebana za starije učesnike programa.

Glavni organizator Božićnog bazara je Opština Bački Petrovac u saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Bački Petrovac

U večernjim časovima lјubitelјi zabavne muzike su mogli da se zabave uz LEGO BEND & ANDREA & NINA koji je ujedno i zatvorio ovu manifestaciju.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика