Dan Opštine

DSC 1452 resize

Dana 15. oktobra 2018. godine obeležen je već tradicionalno Dan Opštine Bački Petrovac. Petnaesti oktobar je ujedno i datum koji se u Opštini Bački Petrovac obeležava kao Dan oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Ovogodišnja proslava otpočela je polaganjem venaca ispred spomenika u centru Bačkog Petrovca, podignutog u čast boraca i rodoljuba iz ovog kraja, koji su poginuli za vreme II svetskog rata ( 1941-1945) braneći svoju otadžbinu i svoj narod. Spomenik su podigli preživeli učesnici Narodno oslobodilačkog rata i građani ove opštine u znak sećanja na pale heroje i rodoljube iz ove sredine.

Centralna proslava otpočela je svečanom sednicom Skupštine opštine u Slovačkom vojvođanskom pozorištu sa početkom u 12:00 časova koju je otvorio njen predsednik Jan Šuljan i tim povodom pozdravio je sve cenjene goste. Sa rečima dobrodošlice se gostima takođe obratio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić, zatim Igor Vencel, zamenik ambasadorke Slovačke Republike u Srbije i Pavel Surovi, poslanik u Skupštini APV.

Potom je usledila svečana dodela nagrada i priznanja Opštine Bački Petrovac. Dobitnik Nagrade Opštine Bački Petrovac za 2018. godinu je Jozef Mađar iz Bačkog Petrovca, Posebno javno priznanje za 2018. godinu je dodeljeno Mariji Adamović iz Maglića a Sportsko priznanje za 2017. godinu su dobili Jan Lačok iz Bačkog Petrovca i Odbojkaški klub „ MLADOST“ takođe iz Bačkog Petrovca.

Pored nagrada opštine ove godine Savet za mlade Opštine Bački Petrovac je nagradio izuzetne mlade osobe iz naše opštine, koji su svojim radom i učinkom u raznim aktivnostima zaslužni dobitnici ove posebne nagrade. Ovu nagradu je obezbedio Savet za mlade i to odricanjem svojih naknada za rad u Savetu i na taj način su formirali fond iz kojeg su i ove nagrade obezbeđene. Dobitnici nagrade Naj omladinac 2018 su: Ines Harminc, Martina Benka i Ivana Podkonjak.

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика