Obeležena 70. godišnjica pogibije prvoboraca narodnooslobodilačkog rata

U petak 28. oktobra u dvorištu Slovačkog vojvođanskog pozorišta obeležena je 70. godišnjica pogibije prvoboraca narodnooslobodilačkog rata. U Bačkom Petrovcu se svake godine održava komemorativna svečanost i to na mestu i u vreme pogubljenja osam protivfašističkih aktivista iz Petrovca i okoline. I ove godine uz prisutvo rodbine palih prvoboraca, boraca, omladine, zaposlenih i građana Opštine Bački Petrovac prisetili smo se nemilog događaja te 1941. godine, kada su svoje mlade živote položili Pavel Đuga, Jan Labat, Martin Hrubik, Jan Marčok, Rudo Hrubik, Branislav Mokić, svi iz Petrovca, Jovan Žeravljev iz Novog Sada i Ljubomir Dobroslovački iz Bečeja.
Na spomen svečanosti u ime Opštine Bački Petrovac prisutnim se obratio zamenik predsednika opštine Jan Hansman a u ime Matice slovačke u Srbiji njena predsednica Katarina Melegova-Melihova.
Na spomenik posvećen palim martirima vence i cveće su položili predstavnici lokalne samouprave, Udruženja petrovačkih žena i opštinske Sindikalne organizacije.

izbori2022

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

vakcina19

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика