Održana tribina ”HIV/AIDS i bolesti zavisnosti” aktivnost LAP-a “Obrazovanje Roma 2021-2025”

Dana 04.06.2022. godine u prostorijama Mesne zajednice Bački Petrovac, održana je tribina ”HIV/AIDS i bolesti zavisnosti” u okviru planiranih aktivnosti Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma 2021-2025.

Tribini su prisustvovali Danijela Bogdanović - koordinator za romska pitanja opštine Bački Petrovac, Miroslav Necić - predsednik udruženja Roma Bački Petrovac, Romeo Mihajlović -radioničar i učenici osnovnih (sedmi i osmi razred) i srednjih škola. Podršku održavanju tribine pružili su i predstavnici Dečijeg kreativnog centra „Prijatelji dece“ iz Maglića.

c_704_330_16777215_00_images_preuzimanja_2022_Danijelares.jpg

Učesnicima tribina su prezentovani sadržaji vezani za „HIV/AIDS“ i bolestima zavisnostima, sa zadatkom da se učenici edukuju, da prepoznaju oblike rizičnog ponašanja i da budu u mogućnosti da se od istih rizika zaštite.

Tokom održavanja tribine učesnici su pokazali visok nivo zainteresovanosti za teme i interaktivno učestvovali u radu, što je doprinelo njihovom boljem razumevanju tematike koja je uvek aktuelna.

Imajući u vidu celokupno stanje u društvu, kako u kod nas, tako i širom sveta, neophodno je kontinuirana edukacija i konstantno praćenje indikatora rizika.

Polazeći od činjenice da su deca i omladina „budućnost“ i ogledalo društva i društvenih prilika, neophodno je da se posebna pažnja posveti ovoj grupaciji kako bismo imali zdravu i kvalitetnu budućnost.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика