Sat za našu planetu 2010

ImagePoštovani,
Opština Bački Petrovac se aktivno uključila u svetsku akciju pod nazivom „sat za našu planetu 2010“, koja će se u subotu 27. marta 2010. godine održati po drugi put u Srbiji  a samim tim po drugi put i u Opštini Bački Petrovac.

U 20,30 časova  ljudi širom sveta ugasiće svetla na sat vremena , sa željom da pokažu da se zajedničkim delovanjem može napraviti pomak u borbi protiv klimatskih promena .
S obzirom na sve češću pojavu elementarnih nepogoda prouzrokovanih klimatskim promenama , neophodno je promeniti svakodnevne navike u cilju ublažavanja negativnih efekata  globalnog zagrevanja. Ušteda električne energije predstavlja jedan od načina da se doprinese očuvanju životne sredine kroz  smanjenje emisije ugljen dioksida i efekta staklene bašte.

U opštini Bački Petrovac u akciji „Sat za našu planetu“ biće na sat vremena isključena dekorativna rasveta na objektima:
1. evangeličke i  katolička crkve u Bačkom Petrovcu
2. evangeličke crkve u Magliću
3. evangeličke crkve u Gložanu
4. evangeličke i pravoslavne crkve u Kulpinu
Prošle godine akciju Sat za našu planetu podržalo je  2848 gradova u 83 države, dok je u Srbiji akcija uspešno sprovedena u 25 opština i gradova a među njima i u našoj opštini.
Akciju podržava Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja a predvodi  je jedna od najvećih i najiskusnijih nezavisnih svetskih organizacija za zaštitu životne sredine WWF( World Wide Fund for Nature –Svetski fond za zaštitu prirode).
Ovom prilikom pozivam  sve građane Opštine Bački Petrovac da se priključe u akciju zajedno sa ljudima širom sveta.
Više informacija o ovoj akciji mogu se naći i na internet stranici : www.panda.org/serbia , gde građani mogu prijaviti svoje učešće u akciji.

S poštovanjem,

Predsednik Opštine Bački Petrovac
Vladimir Turan

zastava222BANER

Budi popisivac

kulen3

vakcina19

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

izbori2022

bilbord izmena baner

kupci 1

baner2022

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

 

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика