Edukacija za učenike osnovnih škola iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima

bezbednost saobracaja

Infrastruktura železnice Srbije, a.d. iz Beograda kao društveno odgovorno preduzeće je pokrenulo akciju „ Oprez! Izaberi život! „namenjenu deci mlađeg školskog uzrasta. Tim povodom je Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac u saradnji sa pomenutom institucijom organizovao edukaciju u vidu prezentacije u svim osnovnim školama sa teritorije naše opštine koja je realizovana dana 11. aprila 2017. godine.

Cilj multimedijalne prezentacije je da se deca kroz interaktivnu komunikaciju, upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima.

Ova akcija je podržana od strane međunarodne organizacije ILKAD koja se bavi medijskom i edukativnom prezentacijom nesreća na putnim prelazima.

Predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima i članovima Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac, su takođe prisustvovali na ovoj više nego korisnoj prezentaciji, jer je ovo jedan pravi način da najmlađi razumeju potencijalne opasnosti kao i da prihvate činjenice, da je samo pravilno ponašanje bezbedno za njih.

 

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика