Otvoren Centar za unapređenje znanja u ruralnom turizmu

otvaranje-ruralnog-centra.jpg
U Bačkom Petrovcu u ponedeljak 23. januara 2012. godine je otvoren Centar za unapređenje znanja u ruralnom turizmu. Projekat je realizovan u okviru Prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2007 - 2013.
Nosilac projekta je Opština Bački Petrovac, a partner Turistička zajednica grada Vukovara. Partneri u projektu su TOO Bački Petrovac sa strane Republike Srbije i grad Vukovar sa strane Republike Hrvatske.
Glavni cilj projekta je unaprediti ekonomski i socijalni život ruralnog stanovništva regija obuhvaćenih projektom, te postići pouzdanost kvaliteta usluga u ruralnom turizmu primenom znanja i veština stečenih procesom edukacije, koja će se sprovoditi u centru.
U nekadašnjoj osnovnoj školi su otvorene učionice i kancelarije centra a potkrovlje Mesne zajednice Bački Petrovac je adaptirano za smeštajne kapacitete. Kako je najavila koordinatorka projekta Majda Adlešić, druga faza realizacije projekta će otpočeti 30. januara kada kreće edukacija polaznika u radionicama za stare zanate.
Na svečanosti su govorili predsednik Skupštine opštine Bački Petrovac Siniša Stanivuk, Hose Antonio Gomez, prvi savetnik DEU u Republici Srbiji, zamenik gradonačelnika grada Vukovara Željko Pinjuh, potpredsednik Vlade AP Vojvodine Tomislav Stantić republički poslanik Pavel Marčok i direktorka Turističke organizacije Vukovara Jasna Babić, te Majda Adlešić, vođa projekta.

zastava222BANER

Budi popisivac

kulen3

vakcina19

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

izbori2022

bilbord izmena baner

kupci 1

baner2022

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

 

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика