Potpisivanje Ugovora o davanju u zakup građevinskog zemljišta za izgradnju aquaparka

potpisivanje-za-zemljiste-aquaparka-1.jpg

Dana 02. marta 2011. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac potpisan je Ugovor davanju u zakup građevinskog zemljišta za izgradnju aquaparka. Svečanom potpisivanju su prisustvovali Nj.E. dr Jan Varšo, novi ambasador Slovačke Republike u Srbije, Pavel Marčok, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, Jan Bohuš, poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, Jan Štark, šef trgovinsko- ekonomskog odseka Ambasade Slovačke Republike u Srbiji, Vladimir Turan, predsednik Opštine Bački Petrovac, Jan Brtka i Jozef Laštik, suvlasnici firme Aqua Therm Invest.
Ugovor je u ime Opštine Bački Petrovac potpisao Vladimir Turan, predsednik opštine a u ime investitora firme Aqua Therm Invest Jan Brtka.

Na početku prisutnim se obratio predsednik Opštine Bački Petrovac, koji je pozdravio ambasadora Slovačke Republike u Srbiji i približio mu činjenice o našoj opštini, pošto je prvi put u Bačkom Petrovcu i ujedno ga upoznao sa samom investicijom. Takođe je istakao da je ovo već drugi ugovor koji opština potpisuje sa investitorom. U prvom ugovoru dato je u zakup 3 ha zemljišta i sada to iznosi 15 ha. Očekuje se potpisivanje još jednog ugovora za nove površine, ali to će biti moguće samo po završetku procesa razgraničenja i nakon donošenju odluke od strane Vlade Republike Srbije. Nakon realizacije navedenog, sva površina određena za izgradnju aquaparka biće imovinski i pravno rešena.
Ambasador Slovačke Republike u Srbiji Nj.E. dr Jan Varšo istakao je da se radovao dolasku u Bački Petrovac, te da je ovo njegova prva poseta nekoj od slovačkih opština od njegovog dolaska na funkciju ambasadora od pre dve nedelje.
Izneo je da se sa predsednikom Vladimirom Turanom već susreo prošle nedelje na slovačko-srpskom trgovinskom forumu i da je srećan što se sad susreće s njim u ovako važnom trenutku, kada je reč o potpisivanju Ugovora za izgradnju aquaparka, investicije vredne preko 20 miliona evra. Istakao je da Vlada Slovačke Republike putem grantova finansira i podstiče razne projekte, te da će se u budućnosti više voditi računa o infrastrukturnim i privrednim projektima.
Pavel Marčok, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, prisutnim je pojasnio proces, koji je trebalo ostvariti, da bi se ovaj ugovor potpisao. Istakao je da u procesu razgraničenja zemljišta učestvuju čak 4 ministarstva Vlade Republike Srbije, iz čega je jasno da ovaj proces nije jednostavan. Zahvaljujući razumevanju Vlade, proces razgraničenja je brzo završen, te se danas potpisuje ovaj ugovor o davanju u zakup zemljišta. Ujedno je istakao da u nekim opštinama i gradovima ovaj proces traje mnogo duže. Takođe je prisutnima otkrio da će Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine i Fond za kapitalna ulaganja APV finansirati pristupni put ka aquaparku, za koji je u toku obezbeđivanje potrebne dokumentacije.
Nakon svečanog potpisivanja ugovora Jan Brtka, suvlasnik firme Aqua Therm Invest, je izjavio da će aquapark u Bačkom Petrovcu biti realizovan, da su radovi trebalo već krenuti,ali to ne dozvoljavaju vremenski uslovi. Na kraju je Jan Jovankovič, rukovodilac Oddeljenja za privredu, urbanizam komunalno –stambene i inspekcijske poslove Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac dodelio Privremenu građevinsku dozvolu za vršenje istražnih radnji, što znači da sa izgradnjom aquaparka može da se krene.

c_704_330_16777215_00_images_stories_vesti_potpisivanje-za-zemljiste-aquaparka-2.jpg

c_704_330_16777215_00_images_stories_vesti_potpisivanje-za-zemljiste-aquaparka-3.jpg

c_704_330_16777215_00_images_stories_vesti_potpisivanje-za-zemljiste-aquaparka-4.jpg

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика