Javna tribina za poljoprivrednike u Bačkom Petrovcu

javna tribina za poljoprivrednike 1

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i direktor pokrajinskog Fonda za razvoj poljoprivrede Aleksandar Bogdanović u saradnji sa Opštinom Bački Petrovac održali su dana 23. marta 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac javnu tribinu sa početkom u 17:00 časova. Tema tribine je bila Agrarna politika u pokrajini i pomoć Opštini Bački Petrovac.

Poljoprivrednicima se kao domaćin ispred Opštine Bački Petrovac pozdravnim govorom obratio njen predsednik Srđan Simić, koji se ujedno zahvalio svim prisutnim na saradnji i njihovom brojnom odazivu.

javna tribina za poljoprivrednike 2

javna tribina za poljoprivrednike 3

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević je prisutnim poljoprivrednim proizvođačima predstavio mere pokrajinskog sekretarijata a odnose se na sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije, na podsticajna sredstva za realizaciju radova uređenja kanalske mreže, na sredstva za opremanje poljočuvarske službe itd. Takođe je napomenuo da je Pokrajinska vlada uvela neke od noviteta podsticajnih sredstava koji se odnose na uređenje atarskih puteva, otklanjanje divljih deponija sa državnog zemljišta, dodelu sredstava kojima će se podstaći organizovanje tradicionalnih manifestacija u 2017. godini na teritoriji AP Vojvodine u cilјu bolјe promocije i podizanja kapaciteta ruralne sredine, kao i povezivanja polјoprivrednika i polјoprivrednih proizvoda radi bolјeg pozicioniranja na tržištu i sl. Takođe je pozvao sve prisutne da se dodatno informišu na sajtu Pokrajinskog sekretarijata, da konkurišu na ponuđene konkurse, jer kao što je napomenuo, budžet pokrajinske vlade namenjen za sufinansiranje poljoprivrednika je ove godine mnogo bolji i veći u odnosu na proteklu godinu.

Direktor pokrajinskog Fonda za razvoj poljoprivrede Aleksandar Bogdanović je takođe prisutnima predočio sve potrebne mere za sufinansiranje poljoprivrede, na koji način mogu da konkurišu za dodelu sredstava ili da se informišu o svim podsticajnim merama namenjenim za razne ogranke u poljoprivredi.

javna tribina za poljoprivrednike 4

javna tribina za poljoprivrednike 5

javna tribina za poljoprivrednike 6

javna tribina za poljoprivrednike 7

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика