KAMPANJA „NA MATURU BEZ AUTOMOBILA“

NASLOVNA
U sredu 18. maja 2022. godine sa početkom u 09.00 časova u Gimnaziji „Jan Kolar“ sa domom učenika u Bačkom Petrovcu, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednicom Opštine Jasnom Šproh realizovao je po prvi put edukaciju za učenike završne godine tj. maturante pod nazivom „Na maturu bez automobila“.
Kampanja je namenjena mladima, maturantima sa cilјem da se mladi upozore na rizična ponašanja u saobraćaju a kampanju su podržali i predstavnici MUP-a Republike Srbije.
U sklopu ove kampanje predavanja vrše lica sa invaliditetom koja su invalidnost stekla u saobraćajnim nezgodama, pa je tako gost Opštine Bački Petrovac i Gimnazije po prvi put bila predstavnica Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Bojana Gladović.
U gostima su nam ponovo bili predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i to  Filip Živković i Mirko Koković sa kolegama koji su održali edukativna predavanja na temu bezbednosti mladih učesnika u saobraćaju.
Osim tribine za mlade u dvorištu Gimnazije „Jan Kolar“ organizovani su po prvi put i simulatori čeonog sudara i prevrtanja pomoću kojih su mladi imali priliku da na praktičnom primeru uvide značaj upotrebe sigurnosnog pojasa.
Nakon predavanja podelјene su promotivni pokloni a predstavlјene su i „pijane naočare“ gde je učenicima ukazano na percepciju i negativne uticaje na rasuđivanje u alkoholisanom stanju.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика