40. Festival „Tancuj, tancuj“

tancujtancuj2010-2.jpg 

U subotu, 29. maja 2010 u Gložanu je održan 40. jubilarni festival „Tancuj, tancuj“. Mnogobrojni posetioci su u Gložan došli sa ciljem da pogledaju bogati program i mnoštvo pratećih manifestacija. Festival je počeo koncertom pevačkih grupa, horova i orkestara. Zatim je sledio defile učesnika.
U 17, 00 časova u amfiteatru je bilo svečano otvaranje festivala. U ime organizatora prisutnim je pozdravio Jan Bohuš, predsednik Saveta Mesne zajednice Gložan a potom su sledila obraćanja uvaženih gostiju: Vladimira Turana, predsednika Opštine Bački Petrovac, Marte Pavlačkove, poslanice Skupštine grada Holič, Katarine Melegove Melihove, predsednice Matice slovačke u Srbiji, Ane Tomanove Makanove, potpredsednice Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pavla Marčoka, narodnog poslanika, Nj. E. Igora Furdika, ambasadora Slovačke u Srbiji i Svetozara Čiplića, ministra za ljudska i manjinska prava u Vladi Republike Srbije, koji je ujedno i otvorio festival.

tancujtancuj2010-4.jpg 

tancujtancuj2010-3.jpg 

Posle pozdravnih reči na bini su se smenjivali umetnički ansambli. Ove godine publika je imala mogućnost uživati u izvođenju igara 25 ansambala koji su pripremili 29 koreografija .
Od pratećih manifestacija posetioci su mogli pogledati: izložbu slika 17. gložanske palete, etnoizložbu u organizaciji UŽ „Slovenka“, sportska takmičenja, posetiti vašar, te prisustvovati koncertu pod nazivom „90. godišnji SKUD „P.J. Šafarik“ iz Novog Sada i njegovi gosti“.

tancujtancuj2010-1.jpg


 

zastava222BANER

Budi popisivac

kulen3

vakcina19

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

izbori2022

bilbord izmena baner

kupci 1

baner2022

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

 

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика