Dani Petrovca

dni-petrovca2008.jpg

Od petka 23. maja do nedelje 25. maja je održana manifestacija „Dani Petrovca“. Svečanost je otvorio predsednik Skupštine AP Vojvodine Bojan Kostreš.

U okviru prvog dana nazvanog „Slatki dan“ održana je tortijada – izložba i prodaja poznatih petrovačkih torti, za koju je utrošeno više od 1000 jaja, 100 kg šećera, 200 pakovanja margarina itd. Izložba je održana na Trgu slobode, gde je bila i izložba i prodaja meda u organizaciji opštinskog udruženja pčelara. U Galeriji „Zuzka Medveđova“ je otvorena izložba slika Zuzke Medveđove – prve akademske slikarke kod Slovaka. Na izložbi su bila predstavljena i dela koja do sada nisu predstavljana široj javnosti, pošto su se nalazila u privatnim kolekcijama. A u Galeriji „TGN“ je otvorena izložba slika petrovačke slikarke Zuzane Vizi.  

Drugi dan je između ostalog obeležen „Kulenijadom“ već naširoko poznatoj u Vojvodini. Udruženje „Kulen“ iz Bačkog Petrovca je organizovalo izložbu i prodaju petrovačkog kulena, takmičenja za najbolju svežu i dimljenu kobasicu i najbolju rakiju. U okviru Kulenijade bio je i kulturno-umetnički program KUD-a „Petrovačka družina“ iz Bačkog Petrovca i KUD-a iz Iloka, Hrvatska. Svoj doprinos Kulenijadi je dalo i takmičenje u spremanju najboljeg zečjeg paprikaša. Subota je bila obeležena i Festivalom parkova, kao i prodajnom izložbom cveća.

Završni dan proslave je bio rezervisan za sportska takmičenja. Održano je takmičenje sportskih ribolovaca, takmičenje lovaca u gađanju glinenih golubova, takmičenje stonotenisera, tenisera i fudbalera. U Vrbari je održan kulturno umetnički program u organizaciji KUD „Petrovačka družina“ a manifestaciju je zatvorila pozorišna predstava „Doparoma“ Slovačkog vojvođanskog pozorišta.

zastava222BANER

Budi popisivac

kulen3

vakcina19

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

izbori2022

bilbord izmena baner

kupci 1

baner2022

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

 

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика