Svadba nekad i sad - Kulpin 2010

svadba-nekad-i-sad-kulpin.jpg

Međunarodna manifestacija SVADBA nekad i sad
dana 11.09.2010. g. na najromantičnijem mestu u Vojvodini u Dvorcu Dunđerski u Kulpinu

12,00 h  Svečano otvaranje sa defileom
13,00 h  Izložba svadbenih torti i izbor naj torte
14,00 h  Svadbena odeća kroz istoriju - modna revija
15,00 h  Svadbeni običaji – nastupi folklornih grupa
18,00 h  Modna revija svadbene odeće i izbor naj neveste
20,00 h  Degustacija vina i svadbeno veselje uz vatromet

I ove godine, kad pred početak jeseni zamirišu dunje, tradicionalno otvaramo bakine škrinje i sećamo se svadbenih običaja.

 U oazi mira, izvan gradske gužve, gde se oseća miris prirode i šum drveća prijatnog ambijenta parka dvorca Dunđerski u Kulpinu 11.09.2010. godine organizujemo manifestaciju «Svadba – nekad i sad». Prelepi prostor i duh atmosfere nekadašnjih vrtnih zabava oživeće romantičnim svadbenim običajima koji imaju posebno mesto u tradiciji svakog naroda. Svadba je praznik i radost svake porodice jer donosi nagoveštaj novog života. Svaka porodica se trudi da u pripremu svadbe uloži svu energiju i ljubav koja stvara i prašta.

 Ove godine, kao i ranijih, širom otvorenih i okićenih kapija dvorca Dunđerski primićemo učesnike i goste iz zemlje i inostranstva. Pružićemo vam doživljaj i lepotu multikulturalnog bogatstva običaja Srbije, Vojvodine ali i zemalja iz okruženja. Uz muziku i igru doživećete ugođaj svadbenog veselja u izvodjenju folklornih ansambala kroz predstavljanje običaja, svadbenih nošnji i specijaliteta, modnom revijom modernih venčanica, svečanih odela i sve prateće svadbene opreme, izborom svadbene najtorte i izložbom svadbenih buketa i cvetnih aranžmana.

Manifestacija «Svadba - nekad i sad» ove godine dobila je podršku od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije.

Sve detaljnije informacije:
Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac, ul. M. Tita 5-7
Tel: 021/ 780 – 478, fax: 021/ 782 925,  e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.turizambackipetrovac.com

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика