Informacija komisije za dodelu Nagrade opštine i Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac

 U skladu sa članom 17. stav 4. Odluke o Nagradi opštine i o Posebnom javnom priznanju Opštine Bački Petrovac, Komisija za dodelu Nagrade opštine i Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac, sa svoje I sednice održane 12.09.2012. godine, javnost opštine informiše o sledećem:
Na poziv, koji je upućen javnosti lokalne samouprave dana 21.08.2012. godine, pristiglo je 11 inicijativnih predloga za Nagradu opštine, i to od:
- Uduženja petrovačkih žena, Dorča Drahotine, odbornice SO-e iz Bačkog Petrovca, Asocijacije slovačkih udruženja žena iz Bačkog Petrovca, Udruženja žena „Slovenka“ iz Gložana, Udruženja kulpinskih žena i KUD „Petrovska družina“ iz Bačkog Petrovca – predlog – Matica slovačka u Srbiji;
- od Matice slovačke u Srbiji – predlog – Jan Brtka, iz Bačkog Petrovca;
- STK „Mladost“ iz Bačkog Petrovca i Udruženje preduzetnika „Petrovec 1842“ iz Bačkog Petrovca – predlog – Jan Triaška iz Bačkog Petrovca;
- OK „Kulpin“ iz Kulpina – predlog – Jan Lačok, prof. iz Kulpina;
- OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Maglića – Milada Stanković, prof. iz Bačkog Petrovca.
Nakon rasprave o podnetim predlozima, članovi Komisije su jednoglasno doneli Zaključak, da se SO-e Bački Petrovac uputi predlog za dodelu Nagrade opštine za 2012. godinu – MATICI SLOVAČKOJ U SRBIJI, za osamdesetgodišnji neprocenjiv doprinos u očuvanju jezika, kulturnih tradicija i sveukupnog identiteta slovačke nacionalne manjine na teritoriji Republike Srbije.

 Razmotreni su i inicijativni predlozi za dodelu Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac za 2012. godinu. Komisija je primila 4 inicijativna predloga za ovo priznanje, i to od:
- Ministarstva finansija i privrede, Poreske uprave, Regionalnog centra Novi Sad, Filijale Novi Sad 2 – Ekspozitura Bački Petrovac – predlog – Centar za socijalni rad Opštine Bački Petrovac;
- USR „Šaran“ iz Gložana – predlog - Jan Haška ml., iz Gložana;
- Opštinsko javno pravobranilaštvo (Katarina Rašeta) – predlog – Leposava Imrek, iz Bačkog Petrovca;
- Rajko Perić, predsednik Saveta MZ Maglić – predlog – Mile Nišić, sekretar MZ Maglić.

Članovi Komisije su većinom glasova odnosno jednoglasno doneli Zaključak, da se SO-e Bački Petrovac uputi predlog za dodelu Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac za 2012. Godinu, i to:
- NIŠIĆ MILETU, sekretaru Mesne zajednice Maglić, za njegov veliki doprinos u napretku i razvoju Maglića i za njegov svesrdan volonterski rad u oblasti sporta, kulture, društvene brige o deci, socijalne zaštite starih i bolesnih lica a u okviru naseljenog mesta Maglić; i

 - HAŠKA JANU ml., kapitenu kadetske ribolovačke ekipe iz Gložana (kao najzaslužnijem i najuspešnijem članu iste), koja je svojim rezultatima na takmičenjima u prethodne tri godine (2010., 2011. i 2012.) postala apsolutni šampion u lovu ribe na plovak na prvenstvu Vojvodine u organizaciji Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Popis

Untitled2

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика