Održan sastanak posvećen vraćanju zemljišta

 U prostorijama male sale u zgradi Opštine Bački Petrovac dana 11. marta 2011. godine sa početkom u 10,00 časova predsednik Opštine Bački Petrovac Vladimir Turan je održao sastanak posvećen rešenju problema vraćanja zemljišta koje je prešlo u društvenu svojinu po osnovu poljoprivrednog zemljišnog fonda i konfiskacijom a na osnovu Zakona o načinu i uslovima priznavanja prava i vraćanju zemljišta koje je prešlo u društvenu svojinu po osnovu poljoprivrednog zemljišnog fonda i konfiskacijom zbog neizvršenih obaveza iz obaveznog otkupa poljoprivrednih proizvoda („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 18/91, 20/92 i 42/98).

 Sastanku su prisustvovali predstavnici Komisije za komasaciju u k.o. Bački Petrovac Snežana Nikolić, Vladislav Tarnoci i Jozefina Siracki, predstavnik Komisije za komasaciju u k.o. Kulpin Ana Krajnović, predstavnici Službe za katastar nepokretnosti Bački Petrovac Milorad Jeličić i Slavoljub Ninković, kao i Opštinski javni pravobranilac Katarina Rašeta. Problematika vraćanja poljoprivrednog zemljišta razmatrana je u kontekstu sprovođenja komasacije zemljišta u k.o. Bački Petrovac i k.o. Kulpin. Uočeni problemi, sa kojima se suočavaju ove komisije usled činjenice da poljoprivredno zemljište od strane Komisije za vraćanje zemljišta nije vraćeno na adekvatan način, su izneti i odnose se na lica kojima je zemljište vraćeno a koja isto ne mogu uknjižiti na svoje ime. Radi se o cirka 200 ha zemljišta u k.o. Bački Petrovac i oko 8 ha u k.o. Kulpin.

 Zajednički zaključak svih prisutnih na sastanku je taj da se imenuje novi članovi Komisije za vraćanje zemljišta, te tako okonča postupak vraćanja zemljišta u skladu sa gore navedenim zakonom, kako bi se pospešili postupci komasacije u k.o. Bački Petrovac i k.o. Kulpin.

izbori2022

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

vakcina19

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика