Predsednik Opštine Bački Petrovac je primio bicikliste iz Slovačke republike

cyklisti-zo-slovenska.jpg 

U Opštinu Bački Petrovac su dana 29. juna 2010  doputovali biciklisti iz Slovačke Republike  Peter Patsch i Branislav Sikora. Biciklisti su  26. Juna 2010. godine krenuli iz grada  Malacki  iz Slovačke Republike na biciklističku ekspediciju pod nazivom Orient Egypt Tour 2010. U okviru svog puta na biciklima slovački biciklisti posetiće sledeće države: Mađarsku, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Siriju, Libanon, Jordan, Izrael, Egipat, Kipar, Grčku, Albaniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Dužina puta iznosi 11 000 kilometara a planiraju ga proći za 120 dana.
Trećeg dana svoje ekspedicije biciklisti su se zaustavili u Bačkom Petrovcu , gde ih je u svom kabinetu  dočekao predsednik Opštine Bački Petrovac Vladimir Turan. Biciklistima, koji su bili pozitivno iznenađeni , da posle tri dana puta mogu da se sretnu i s nekim popričaju na slovačkom jeziku, predsednik opštine je predstavio istoriju Bačkog Petrovca, njegove značajne institucije, zahvaljujući kojima Slovaci na ovim prostorima neguju svoj jezik, kulturu, tradiciju, i slovački identitet, kao i  značajne ličnosti iz istorije Bačkog Petrovca. Kuriozitet  susreta biciklista sa predsednikom Opštine Bački Petrovac je  bio čisto nenadan put kroz Bački Petrovac Nj.E . Igora Furdika, ambasadora Slovačke Republike u Srbiji, koji je bio prijatno iznenađen susrestom sa biciklistima iz Slovačke.
Na kraju posete  biciklistima je predsednik Opštine Bački Petrovac zaželeo sretan put s nadom da će im  ekspedicija uspeti. Iz naše opštine biciklisti su sa sobom poneli poznati petrovački kulen.

Popis

Untitled2

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика