Virtuelni matičar

Poštovane građanke i poštovani građani,
U okviru modernizacije Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac, kao prvi korak pri uvođenju elektronske uprave, zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo novi servis – „Virtuelnog matičara“.
Od 1. marta 2012. godine, posredstvom opštinske internet stranice www.backipetrovac.rs možete naručiti izvode iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih kao i uverenja o državljanstvu za lica koja su upisana u matične knjige i knjige državljana za matična područja Bački Petrovac, Gložan, Kulpin i Maglić.
Sve što treba da učinite je da popunite online formular i u roku ne dužem od tri radna dana na vašu kućnu adresu (isključivo na području Republike Srbije) stići će poručeni izvodi. Pri preuzimanju, kuriru je potrebno platiti republičke i opštinske administrativne takse, PTT troškove i troškove usluge Post Express-a. Ukoliko isti dan poručite više izvoda ili uverenja, platićete samo jedne troškove usluge Post Expressa-a.
Za izvode iz matičnih knjiga na domaćem obrascu administrativne takse iznose: republička 350,00 dinara a opštinska 100,00 dinara.
Za izvode iz matičnih knjiga na međunarodnom obrascu administrativne takse iznose: republička 560,00 dinara a opštinska 580,00 dinara.
Za uverenje o državljanstvu republička administrativna taksa iznosi 480,00 dinara a opštinska administrativna taksa je 100,00 dinara.
Administrativne takse se ne plaćaju za socijalna davanja, dečiji dodatak, za upis u školu ili fakultet, za regulisanje vojne obaveze, zasnivanje radnog odnosa kao ni za prijavu novorođenog deteta u matičnu knjigu rođenih.
PTT troškovi su 30,00 dinara po jednoj taksi.
Troškovi Post Express-a se računaju u odnosu na vrednost pošiljke i iznosiće između 150,00 i 200,00 dinara.
Ukoliko bude postojao neki problem, ili se izvod i uverenje koje naručite ne nalaze u našim matičnim knjigama ili knjigama državljana, kontaktiraćemo Vas putem e-mail-a ili broja telefona koji navedete pri naručivanju.
Sva dalja pitanja možete postaviti na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i telefonom na broj 021/780-378 ( lokal 112 )

Naručivanje dokumenata

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика