Poseta guvernera Narodne banke SR Jozefa Makuha u Bačkom Petrovcu

Poseta guvernera Narodne banke SR 00

Dana 11. avgusta 2017. godine u prostorijama Biblioteke „Štefan Homola“ u Bačkom Petrovcu sa početkom u 10:00 časova je realizovana izložba novčanica i kovanog novca od nastanka Slovačke Republike sve do danas ( 1993-2017).

Izložbu su svečano otvorili guverner Narodne banke Slovačke Republike Jozef Makuh i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić.

 

Na ovoj izložbi gosti i posetioci su mogli videti prikazan hronološki pregled novca koji je bio u upotrebi od nastanka Slovačke Republike tj. od vremena njegove najranije pojave do savremenog doba i poslednjih novčanih emisija. Izložba će biti na raspolaganju svim posetiocima do 11. oktobra 2017. godine.

Nakon svečanog otvaranja cenjeni skup zajedno sa guvernerom Narodne banke Slovačke Republike Jozefom Makuhom je posetio Opštinu Bački Petrovac gde ih je u maloj sali Skupštine opštine primio i ugostio predsednik opštine Srđan Simić sa svojim saradnicima i ukratko predstavio rad lokalne samouprave kao i samu Opštinu Bački Petrovac. Po završetku bilateralnih razgovora svi zajedno su obišli Maticu slovačku u Srbiji.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика