Poseta visokih savetnica iz dva Ministarstva i osnivača Centra za obrazovanje iz Jagodine

 

Dana 23.02.2023. godine opštinu Bački Petrovac su posetile  generalna savetnica ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Birsena Numanović Duljević, viša savetnica iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Zorica Novaković i Jelena Antić, osnivač i rukovodilac Centra za obrazovanje iz Jagodine. Goste su ljubazno primili i ugostili  predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh i zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Dragan Krčmar, a u drugom delu sastanka se pridružila i Danijela Bogdanović, koordinatorka   Kancelarije za romska pitanja. Nakon ljubaznog prijema aktivno učešće su zauzeli  gosti.

naslovna mini

Generalna savetnica ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Birsena Numanović Duljević je pružila Opštini Bački Petrovac svu neophodnu pomoć ispred  ministarstva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Uputila je pohvalne reči za rad i rukovodstvo Opštine Bački Petrovac i poklonila je 5 stipendija za 5 žena iz naše opštine koje će moći da završe prestižnu Srednju školu „Nikola Tesla“ u Novom Pazaru za sledeće obrazovne profile:

  • medicinska sestra – tehničar u četvorogodišnjem obrazovanju
  • medicinska sestra – vaspitač u četvorogodišnjem obrazovanju
  • stomatološka sestra – tehničar u četvorogodišnjem obrazovanju.

Viša savetnica iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede je dala konstruktivne predloge za  programe koje sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. 

Jelena Antić osnivač i rukovodilac Centra za obrazovanje iz Jagodine, predstavila je rad, misiju i viziju Centra za obrazovanje iz Jagodine koji pruža mogućnost upisa na fakultete preko Centra za obrazovanje, besplatnu profesionalnu orijentaciju, mentorstvo tokom studija, mogućnost prekvalifikacije i dokvalifikacije kao i pomoć pri odabiru upisu fakulteta.

Na sastanku od strane svih pomenutih gostiju pružena je podsticajna podrška Opštini Bački Petrovac u programa sprovođenja lokalnog, ekonomskog i obrazovnog razvoja.

Koordinatorka Kancelarije  za romska pitanja Danijela Bogdanović gošćama  je predstavila projekte  na  kojima se trenutno radi u opštini Bački Petrovac iz oblasti zdravlja, obrazovanja dece i omladine, pokretanje poljoprivrednih gazdinstava. Predstavljen je plan i program udruženja žena nacionalnih zajednica gde se u narednom periodu očekuje  veće učešće žena iz svih nacionalnih zajednica u razvoju i jačanju njihovih kapaciteta iz oblasti obrazovanja, razvoja  ženskih poljoprivrednih gazdinstava, posebno se daje akcenat na očuvanje i negovanje starih zanata  i pokretanje porodičnih firmi  u skladu sa definisanim politikama za žene i mlade.   

IMG 5642

IMG 5645                                                                                                                                           

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика