Potpisan ugovor imeđu nemačke kompanije SD Hirsch automotive i Biznis parka Bački Petrovac

ministar 14

U petak 29.juna 2018. godine sa početkom 14.00 časova u upravnoj zgradi Biznis parka u Bačkom Petrovcu realizovano je potpisivanje Ugovor o zakupu industrijskog prostora između privatne industrijske zone Biznis park Bački Petrovac i nemačke kompanije SD Hirsch automotive (SD GmbH Klaus Hirsch ).

Ugovor su potpisali Aleksandra Rosenberg, direktorka kompanije SD Hirsch automotive i  Vladimir Tošić, direktor Biznis parka.

Kompanija SD Hirsch automotive je osnovana 1986. godine u Nemačkoj i bavi se proizvodnjom metalnih komponenata za autoindustriju. U proizvodnom programu su proizvodi za panorama krovove, kabrio sisteme, turbo punjače, sigurnosne pojaseve, deflektori vetra itd. Komponente se isporučuju auto kompanijama poput VW, Audi, Škoda, Mercedes-a, Jaguar i Range Rover. Proizvodi se izvoze širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i Kine.

Plan je da se u Republici Srbiji sa proizvodnjom krene početkom naredne godine. Na samom početku bilo bi zaposleno oko 20 radnika dok bi se vremenom sa povećanjem proizvodnih kapaciteta i broj zaposlnih povećao na oko 100. 

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i Nenad Popović, ministar bez portfelјa zadužen za inovacije i tehnološki razvoj kao i Srđan Simić, predsednik Opštine Bački Petrovac sa svojim saradnicima.

ministar 1

ministar 2

ministar 3

ministar 4

ministar 5

ministar 6

ministar 7

ministar 8

ministar 9

ministar 10

ministar 11

ministar 12

ministar 13

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика