Potpisani ugovori za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola u Vojvodini

regresiranje troskova

U sredu 17.05.2017. godine Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je potpisivanju ugovora sa predstavnicima svih 45 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, dobile sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola.

Za ovu namenu iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 183.000.000,00 dinara. Na konkurs pokrajinskog sekretarijata nadležnog za obrazovanje prijavile su se sve lokalne samouprave i ovaj iznos je raspoređen na sve opštine i gradove u Vojvodini. Inače, u školskoj 2016/2017. godini učenika-putnika na teritoriji AP Vojvodine ima više od 21.000, što je više od trećine od svih srednjoškolaca u Vojvodini.

Ovim povodom, predsednik Mirović je rekao da je ovo samo jedna od aktivnosti koje su Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat za kratko vreme uspeli da uradi za oblast obrazovanja.
Osvrnuvši se na te aktivnosti, Mirović je istakao da se iz njih može videti da je Pokrajinska vlada uspela u nameri koju je javno promovisala prilikom izbora pre nešto manje od godinu dana, da će raditi na poboljšanju stanja u oblasti obrazovanja, sa novim konceptom bolje organizovanog pristupa, koji podrazumeva timski i zajednički rad svih nivoa vlasti.

„Pre desetak dana potpisali smo ugovore o dodeli sredstava za izradu projektne dokumentacije za sanaciju objekata predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova. Nekoliko nedelja pre toga, dogovorili smo mehanizam koordinacije sa Kancelarijom za javna ulaganja i ova priprema projekata će služiti, između ostalog, da se konkuriše i kod Kancelarije za javna ulaganja. Ona će u značajnoj meri širiti svoju mrežu ulaganja i na teritoriji AP Vojvodine. Danas ćemo sa predstavnicima lokalnih samouprava rešavati pitanje subvencionisanja prevoza učenika do škola koje nisu u njihovom mestu stanovanja. A već 15. juna imaćemo dodatnih 250 miliona dinara, verujem već u julu i konkurs za adaptaciju i sanaciju objekata predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Takođe, u proteklih nekoliko meseci obezbedili smo hitnih 133 miliona dinara za sanaciju ovih zgrada“, naveo je predsednik Pokrajinske vlade i pozvao predstavnike lokalnih samouprava da slede ovu politiku i učine ono što je u njihovoj nadležnosti.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za a obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš između ostalog, govorio je o značaju konkursa za regresiranje prevoza učenika, kao i o uslovima i kriterijumima za dodelu budžetskih sredstava za ovu namenu.

Po ovom konkursu Opštini Bački Petrovac dodeljeno je 2.300.000,00 dinara, a svečanom potpisivanju Ugovora u Pokrajinskoj vladi prisustvovao je pomoćnik predsednika opštine Jan Brna.

http://www.puma.vojvodina.gov.rs/etext.php?ID_mat=8001

zastava222BANER

Budi popisivac

kulen3

vakcina19

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

izbori2022

bilbord izmena baner

kupci 1

baner2022

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

 

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика