Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je dana 15.03.2017. godine sa predstavnicima 123 lokalne samouprave iz cele Srbije potpisao ugovore o namenskim transferima namenjenim razvoju postojećih i uspostavlјanju novih usluga socijalne zaštite u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

Prošle godine je za namenske transfere za 122 lokalne samouprave bilo izdvojeno 400 miliona dinara, naveo je Vulin novinarima nakon potpisivanja ugovora i istakao da je ove godine iz budžeta za tu svrhu izdvojeno 700 miliona dinara.

Kako je rečeno, namenski transferi namenjeni su razvoju postojećih i uspostavlјanju novih usluga socijalne zaštite (dnevni boravci, dnevni klubovi, pomoć u kući, prihvatilišta, prihvatne stanice, svratišta, stanovanje uz podršku, lični pratilac deteta, savetodavno terapijske usluge) u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

Među tih 123 lokalnih samouprava koja su potpisala Ugovor o namenskim transferima u oblasti socijalne zaštite je bila i naša opština, kojoj je dodelјeno 1.915.546,08 dinara. Na svečanom potpisivanju Ugovora je bio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić.

 

http://www.minrzs.gov.rs/cir/aktuelno/item/7936-ugovori-o-namenskim-transferima-iz-oblasti-socijalne-zastite