Predsednik opštine primio uspešnog robotičara

eurobot1

Predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je zajedno sa svojim pomoćnikom za sport i društvene delatnosti Srđanom Stojanovićem dana 28. jula 2017. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petovac, primio i ugostio Miloša Botića iz Maglića studenta mehatronike, koji je u maju ove godine zajedno sa svojim timom predstavio Srbiju na takmičenju Eurobot u Francuskoj gde su osvojili drugo mesto u izradi dva autonomna robota, koja izvršavaju određene zadatke.

 

Cilj takmičenja je bio da tim oba robota osmisli, dizajnera i isprogramira tako da na kraju dobije funkcionalne robote koji izvršavaju prethodno postavljene zadatke. Tema ovogodišnjeg takmičenja je bila „Selo na Mesecu“. Roboti su bili sastavljeni od mehanizma za pogon, mehanizma za skupljanje i postavljanje valjaka na tačno određenu poziciju gde su valjci lunarne module i od mehanizma za skupljanje loptica koje su predstavljale mesečevo kamenje.

eurobot2

Predsednik opštine se zahvalio mladom naučniku što uspešno prezentuje sebe i našu opštinu, poželeo mu puno uspeha na predstojećim takmičenjima sa porukom i obećanja da će ga opština maksimalno podržati u tome što radi.

 

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика