Sakupljanje toksične ambalaže

ambalaze

Dana 25.09.2018. godine je  Opština Bački Petrovac, Inspekcija za zaštitu životne sredine  u zajedništvu sa udruženjem SECP-a (Udruženje inostranih proizvođača hemijskih preparata) po drugi put ove godine organizovala sakupljanje prazne  ambalaže od pesticida i herbicida, koje  su koristili  poljoprivrednici u proizvodnji i građani za prskanje u baštama.

Udruženje SECP-a je obezbedilo i plastične zelene džakove koji su bili podeljeni građanima. Akcija sakupljanja je počela u Kulpinu, gde se akciji pridružilo  9 građana i 1 preduzeće. Dalje se sakupljanje vršilo u Bačkom Petrovcu, gde je učestvovalo 39 građana i 1 preduzeće a na kraju u Gložanu  je praznu  ambalažu donelo 2 građana. Akcija koja je počela u 10.00  a završila se u 14.00 časova bila je veoma uspešna, jer  je  sakupljeno  više od pola tone ovog toksičnog otpada, koji će se dalje distribuirati putem SECP-a u spalionice u EU. Za učešće u akciji građani će dobiti zahvalnice, vreće za sledeću sezonu i sadnice ukrasnog drveća.

Opština Bački Petrovac se svim građanima i preduzećima  zahvaljuje na učešću u akciji jer  i na ovakav način brinemo o našoj životnoj sredini.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика