Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+
traktor
Sa ciljem pružanja stručne podrške lokalnim samoupravama, privrednim subjektima i udruženjima građana na prostoru Bačke u oblasti politike ruralnog razvoja, Regionalna razvojna agencija Bačka 2015.godine uspostavlja novi sektor unutar agencije koji će se baviti promocijom ruralnog razvoja kao sveobuhvatnog pristupa teritorijalnom razvoju uz uvažavanje ekonomskih, socijalnih i ekoloških odlika ruralnih područja Bačke.
Ovaj sektor ima za cilj da pruži podršku razvoju poljoprivrede i drugim ekonomskim aktivnostima u ruralnim sredinama sa ciljem smanjenja siromaštva  i povećanja životnog standarda stanovništva u ruralnim sredinama Bačke.
Aktivnosti sektora će biti usmerene na diverzifikaciji ruralne ekonomije, posebno razvoja ruralnog, eko i etno turizma, malih porodičnih prerađivačkih kapaciteta, starih zanata kao i aktivnosti na povećanju iskorišćenosti kapaciteta ruralnih sredina u rehabilitacione svrhe (care farming). Sektor će se baviti i povezivanjem različitih turističkih proizvoda iz ruralnih krajeva i razvoj ruralnih sredina kao destinacije, a osnova za ovu aktivnost biće Destinacijska menadžment organizacija Dunav. Organizovanje i podrška manifestacijama u  cilju promocije proizvoda i aktera ruralne privrede, te razvoj regionalnog brenda poljoprivrednih i drugih proizvoda iz ruralnih krajeva.
Sektor će pratiti aktivnosti na realizaciji Strategije ruralnog razvoja Republike Srbije i Nacionalnog programa za ruralni razvoj na teritoriji regiona Bačke. Sektor će davati podršku poljoprivredicima u procesu usklađivanja nacionalne poljoprivredne politike sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom Evropske Unije tokom procesa evropskih integracija Srbije, te aktivno učestvovanje u implementaciji IPARD 2 Programa za Srbiju.
Rukovodilac sektor je MSc Ivana Pajić koja je svoje stručno znanje u oblasti ruralnog razvoja stekla na master studijama na Univerzitetu u Berlinu i Gentu.
Za sve predloge i projektne inicijative u oblasti ruralnog razvoja budite slobodni da je kontaktirate putem email adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
 logo rra
REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA BAČKA