Sektor za ruralni razvoj – novi sektor Regionalne razvojne agencije Bačka

traktor
Sa ciljem pružanja stručne podrške lokalnim samoupravama, privrednim subjektima i udruženjima građana na prostoru Bačke u oblasti politike ruralnog razvoja, Regionalna razvojna agencija Bačka 2015.godine uspostavlja novi sektor unutar agencije koji će se baviti promocijom ruralnog razvoja kao sveobuhvatnog pristupa teritorijalnom razvoju uz uvažavanje ekonomskih, socijalnih i ekoloških odlika ruralnih područja Bačke.
Ovaj sektor ima za cilj da pruži podršku razvoju poljoprivrede i drugim ekonomskim aktivnostima u ruralnim sredinama sa ciljem smanjenja siromaštva  i povećanja životnog standarda stanovništva u ruralnim sredinama Bačke.
Aktivnosti sektora će biti usmerene na diverzifikaciji ruralne ekonomije, posebno razvoja ruralnog, eko i etno turizma, malih porodičnih prerađivačkih kapaciteta, starih zanata kao i aktivnosti na povećanju iskorišćenosti kapaciteta ruralnih sredina u rehabilitacione svrhe (care farming). Sektor će se baviti i povezivanjem različitih turističkih proizvoda iz ruralnih krajeva i razvoj ruralnih sredina kao destinacije, a osnova za ovu aktivnost biće Destinacijska menadžment organizacija Dunav. Organizovanje i podrška manifestacijama u  cilju promocije proizvoda i aktera ruralne privrede, te razvoj regionalnog brenda poljoprivrednih i drugih proizvoda iz ruralnih krajeva.
Sektor će pratiti aktivnosti na realizaciji Strategije ruralnog razvoja Republike Srbije i Nacionalnog programa za ruralni razvoj na teritoriji regiona Bačke. Sektor će davati podršku poljoprivredicima u procesu usklađivanja nacionalne poljoprivredne politike sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom Evropske Unije tokom procesa evropskih integracija Srbije, te aktivno učestvovanje u implementaciji IPARD 2 Programa za Srbiju.
Rukovodilac sektor je MSc Ivana Pajić koja je svoje stručno znanje u oblasti ruralnog razvoja stekla na master studijama na Univerzitetu u Berlinu i Gentu.
Za sve predloge i projektne inicijative u oblasti ruralnog razvoja budite slobodni da je kontaktirate putem email adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
 logo rra
REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA BAČKA

izbori2022

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

vakcina19

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика