Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

potpisivanje sporazuma Kirchheim unter Teck 2

 U petak 05. maja 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12:00 časova Opština Bački Petrovac svečano je potpisala Sporazum o partnerstvu sa gradom. Ovo je veliki događaj kako za našu opštinu tako i za sve njene građane.

 Sporazumom se stvara novi okvir uzajamnih prijateljskih odnosa, saradnje, partnerstva i prijateljstva koja će se održavati i unapređivati ne samo između predstavničkih organa opštine i grada, već i kroz saradnju preduzeća, kulturnih i prosvetnih institucija, sportskih klubova, nevladinih organizacija i udruženja građana.

  Ovo partnerstvo i prijateljstvo je izraz tradicionalnih prijateljskih odnosa, ranije uspostavljenih direktnih kontakata predstavnika opštine i grada kao i dugogodišnje saradnje Domovinske zajednice Bulkes i Mesne zajednice Maglić.

 Svečanom potpisivanju Sporazuma o partnerstvu je ispred Opštine Bački Petrovac pristupio njen predsednik Srđan Simić a ispred grada Kirchheim unter Teck gradonačelnica Angelika Matt-Heidecker.

Nakon potpisivanja Sporazuma cenjeni skup je posetio Mesnu zajednicu Maglić, gde ih je dočekao i ugostio predsednik Saveta Mesne zajednice dr Rajko Perić. Povod ove posete jeste i odlazak na staro nemačko groblje, gde su predstavnici Opštine Bački Petrovac, grada Kirchheima unter Teck zajedno sa 55 predstavnika Domovinske zajednice Bulkes položili vence na spomenike podignutim u čast nekadašnjih osnivača i stanovnika sela Bulkes, današnjeg Maglića.

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Podsticanje zapošljavanja mladih u Dunavskom regionu južne Bačke

banerkler

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih

ssm2

sco2

Medjunarodni dan devojcica resize