Simić i Matt-Heidecker potpisali Sporazum o saradnji Opštine Bački Petrovac i Kirchheim unter Teck-a

potpisivanje sporazuma Kirchheim unter Teck 2

 U petak 05. maja 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12:00 časova Opština Bački Petrovac svečano je potpisala Sporazum o partnerstvu sa gradom. Ovo je veliki događaj kako za našu opštinu tako i za sve njene građane.

 Sporazumom se stvara novi okvir uzajamnih prijateljskih odnosa, saradnje, partnerstva i prijateljstva koja će se održavati i unapređivati ne samo između predstavničkih organa opštine i grada, već i kroz saradnju preduzeća, kulturnih i prosvetnih institucija, sportskih klubova, nevladinih organizacija i udruženja građana.

  Ovo partnerstvo i prijateljstvo je izraz tradicionalnih prijateljskih odnosa, ranije uspostavljenih direktnih kontakata predstavnika opštine i grada kao i dugogodišnje saradnje Domovinske zajednice Bulkes i Mesne zajednice Maglić.

 Svečanom potpisivanju Sporazuma o partnerstvu je ispred Opštine Bački Petrovac pristupio njen predsednik Srđan Simić a ispred grada Kirchheim unter Teck gradonačelnica Angelika Matt-Heidecker.

Nakon potpisivanja Sporazuma cenjeni skup je posetio Mesnu zajednicu Maglić, gde ih je dočekao i ugostio predsednik Saveta Mesne zajednice dr Rajko Perić. Povod ove posete jeste i odlazak na staro nemačko groblje, gde su predstavnici Opštine Bački Petrovac, grada Kirchheima unter Teck zajedno sa 55 predstavnika Domovinske zajednice Bulkes položili vence na spomenike podignutim u čast nekadašnjih osnivača i stanovnika sela Bulkes, današnjeg Maglića.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика