Slovačka kuhinja na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma

sajam turizma 48

Dana 05. oktobra 2017. godine sa početkom u 13.00 časova na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Opština Bački Petrovac zajedno sa Ambasadom Slovačke Republike u Srbiji u okviru manifestacije Gastroplanet je predstavila nacionalnu kuhinju Slovaka koju je prezentovala Nacionalna kuća „Aroma „ iz Bačkog Petrovca. Pored slovačkih tradicionalnih specijaliteta, našli su se i suveniri sa slovačkim motivima koje je prezentovala Ana Ljeginj kao i čuveni petrovački kulen proizvođača Karla Horvata iz Bačkog Petrovca. Sva jela i običaje Slovaka su kratkom prezentacijom dočarali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić i Nj.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji i ujedno su pozdravili cenjene goste među kojima su se našli Ištvan Pastor, predsednik Skupštine APV i Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

 

Na kraju kratkog predstavljanja slovačke tradicije svi prisutni gosti su mogli da uživaju u degustaciji raznih slovačkih specijaliteta.

Na 50. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu u okviru „Veče šampiona“ u Kongresnom centru Novosadskog sajma je Opštini Bački Petrovac dodeljeno specijalno priznanje, zlatna medalja za manifestaciju Slovačke narodne svečanosti od strane Novosadskog sajma.

izbori2022

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

vakcina19

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

sistem48

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика