Slovačka kuhinja na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma

sajam turizma 48

Dana 05. oktobra 2017. godine sa početkom u 13.00 časova na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Opština Bački Petrovac zajedno sa Ambasadom Slovačke Republike u Srbiji u okviru manifestacije Gastroplanet je predstavila nacionalnu kuhinju Slovaka koju je prezentovala Nacionalna kuća „Aroma „ iz Bačkog Petrovca. Pored slovačkih tradicionalnih specijaliteta, našli su se i suveniri sa slovačkim motivima koje je prezentovala Ana Ljeginj kao i čuveni petrovački kulen proizvođača Karla Horvata iz Bačkog Petrovca. Sva jela i običaje Slovaka su kratkom prezentacijom dočarali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić i Nj.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji i ujedno su pozdravili cenjene goste među kojima su se našli Ištvan Pastor, predsednik Skupštine APV i Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

 

Na kraju kratkog predstavljanja slovačke tradicije svi prisutni gosti su mogli da uživaju u degustaciji raznih slovačkih specijaliteta.

Na 50. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu u okviru „Veče šampiona“ u Kongresnom centru Novosadskog sajma je Opštini Bački Petrovac dodeljeno specijalno priznanje, zlatna medalja za manifestaciju Slovačke narodne svečanosti od strane Novosadskog sajma.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика