Svečano otkrivena statua Mateja Čanjija

Matej Cani 06

Dana 05. marta 2016. godine u Parku Mateja Čanjija  (ispred suvenirnice u Bačkom Petrovcu) svečano  je otkrivena statua Mateja Čanjija. Tom prilikom je našu  opštinu posetila NJ.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji, koja je zajedno sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Pavelom Marčokom  otkrila statuu.

Ovom događaju  su  prisustvovali i Katarina Melegova Melihova, predsednica  Matice slovačke u  Srbiji, Ana Tomanova Makanova, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, predstavnice Udruženja petrovačkih žena, učenici i profesori škola u  slovačkim sredinama u Vojvodini, učesnici šahovskog turnira i  brojni građani.

U parku je održan  prigodan program  u kojem su učestvovali Miroslav Babjak i Miroslav Menđan  a prisutnima su se obratili predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok i NJ.E. Dagmar Repčekova. Na kraju šahovskog turnira Mateja Čanjija, koji je održan u Osnovnoj školi „Jan Čajak“ u  Petrovcu  za đake osnovnih škola iz slovačkih sredina  u Vojvodini, usledilo  je finalno takmičenje  i dodela nagrada. Nagrade su  uručili predsednik Opštine Bački Petrovac i ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji. 

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 

izbori2022

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

vakcina19

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика