Svečano otkrivena statua Mateja Čanjija

Matej Cani 06

Dana 05. marta 2016. godine u Parku Mateja Čanjija  (ispred suvenirnice u Bačkom Petrovcu) svečano  je otkrivena statua Mateja Čanjija. Tom prilikom je našu  opštinu posetila NJ.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji, koja je zajedno sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Pavelom Marčokom  otkrila statuu.

Ovom događaju  su  prisustvovali i Katarina Melegova Melihova, predsednica  Matice slovačke u  Srbiji, Ana Tomanova Makanova, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, predstavnice Udruženja petrovačkih žena, učenici i profesori škola u  slovačkim sredinama u Vojvodini, učesnici šahovskog turnira i  brojni građani.

U parku je održan  prigodan program  u kojem su učestvovali Miroslav Babjak i Miroslav Menđan  a prisutnima su se obratili predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok i NJ.E. Dagmar Repčekova. Na kraju šahovskog turnira Mateja Čanjija, koji je održan u Osnovnoj školi „Jan Čajak“ u  Petrovcu  za đake osnovnih škola iz slovačkih sredina  u Vojvodini, usledilo  je finalno takmičenje  i dodela nagrada. Nagrade su  uručili predsednik Opštine Bački Petrovac i ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji. 

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика