Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

regionalnistambeniprojekt1

Dana 31. oktobra 2015. godine u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu održana je svečanost povodom uručivanja ugovora o realizaciji tri protprojekta Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije (RSP) ukupne vrednosti 47,5 miliona evra.

Zahvaljujući opredeljenim sredstvima, u okviru drugog, četvrtog i petog potprojekta RSP-a, biće obezbeđeno više od 2000 trajnih i održivih stambenih rešenja namenjenih izbeglim licima sa teritorije 61 opštine i grada u Republici Srbiji.

Na osnovu ugovora zaključenog između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, „JUP istraživanje i razvoj“ doo Beograd i Opštine Bački Petrovac, a u okviru petog potprojekta RSP-a, izgradiće se stambeni objekat u naseljenom mestu Kulpin, kojim će se rešiti stambene potrebe 3 najugroženijih porodica izbeglica sa područja Opštine Bački Petrovac.

Stambeni objekat će se graditi na parceli u javnoj svojini Opštine Bački Petrovac, od sredstava Banke za razvoj Saveta Evrope a izbor korisnika će se sprovesti u skladu sa Priručnikom o sprovođenju projekta.

Svečanost je organizovana pod pokroviteljstvom prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića a događaju su prisustvovali i komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić, šef delegacije EU u Republici Srbiji nj.e. Majkl Davenport, ambasador Sjedinjenih Američkih Država nj.e. Majkl D. Kirbi, ambasador Republike Turske nj.e. Mehmet Kemal Bozaj, zamenik direktora Generalnog direktorata za zajmove i društveni razvoj Razvojne banke Saveta Evrope Stefan Selen, šef Predstavništva UNHCR za Srbiju Hans Fridrih Šoder, vršilac dužnosti šefa Misije OEBS Majkl Ujehara, direktor Jedinice za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj doo Beograd, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i predstavnici opština i gradova Republike Srbije. 

Za Opštinu Bački Petrovac ugovor je svečano preuzeo zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Miroslav Čeman u prisustvu poverenika za izbeglice i migracije Opštine Bački Petrovac Rastislava Labata.

regionalnistambeniprojekt2