Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

tancuj tancuj naslovna

Dana 27. maja 2017. godine održan je 47. festival „Tancuj, tancuj…“ koji se svake godine održava u Gložanu poslednji vikend u maju. Program se sastoji od narodnih igara i pesama u interpretaciji učesnika koji dolaze iz svih sela i gradova u kojima žive Slovaci i gostiju iz inostranstva.

Cilj festivala, koji ima takmičarski karakter, jeste da se doprinese očuvanju i unapređenju slovačkog folklora, igara, pesama, muzike i običaja.

Ove godine praznik narodne kulture vojvođanskih Slovaka ugostio je i učesnike iz inostranstva i to iz Slovačke, Rumunije i Mađarske.

Program festivala se sastojao iz više koncerata. Počeo u 13.00 časova koncertom pevačkih grupa i orkestara u Domu kulture, potom je  sledio  svečani defile učesnika a u 17.30 časova prvi koncert folklornih ansambala gde su se prisutnima pozdravnim govorom obratili cenjeni gosti među kojima je bio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić. U 20.00 časova je održan drugi koncert u čijem nastavku je sledio revijalni deo i proglašenje rezultata odnosno pobednika 47. festivala „Tancuj, Tancuj…“.

Prateći program festivala činile su etno-izložbe, izložbe slikara a u poslednjih nekoliko godina organizuju se i takmičenja za ribolovce, lovce i šahiste iz mesta koja imaju svoje predstavnike  na festivalu.

Osnivači festivala su Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine u Srbiji i Mesna zajednica Gložan,  zajedno sa KUD „Jednota“ iz Gložana.

Organizatori festivala su Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine u Srbiji, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, Opština Bački Petrovac kao i gore pomenuta Mesna Zajednica Gložan sa KUD „Jednota“ iz Gložana.

ZAIZBORE2020

Preuzimanje dokumenata

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

sistem48
Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih