Bački Petrovac na manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” i u 2017.god

srbija u ritmu evrope 1

Dana 21. jula 2016. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12,00 časova  predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojom saradnicima, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom i članom Opštinskog veća zaduženim za kulturu Janom Melegom potpisali su Ugovor o saradnji sa organizacijom “EUROPIAN CAPITAL ADVISORS MANAGEMENT” pod čijom ingerencijom je organizovana manifestacija “ SRBIJA U RITMU EVROPE”.

To je najmasovnija dečija manifestacija koja se na teritorije Srbije održava već osam godina  a podržana je od strane  ambasada evropskih zemalja koje imaju svoje predstavnike u Srbiji.

U 2016. godini su po prvi put na manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” učestvovala i deca iz naše opštine i sa zapaženim nastupom predstavila našu opštinu sa koreografijom i pesmom na kiparskom jeziku.

Cilj ove manifestacije je podržavanje, razvijanje  i upoznavanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, rodne ravnopravnosti, saradnje i edukacije.

srbija u ritmu evrope 3

Potpisivanju Ugovora o saradnji sa našom opštinom su prisustvovali Igor Karadarević, izvršni direktor manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”, Ljiljana Jovanović, konsultant izvršnog direktora  navedene manifestacije  za investicije, David Makevic, direktor kancelarije za konekciju sa ambasadama EU i Branko Bekić, šef protokola i organizacije “Srbija u ritmu Evrope”. Na osnovu potpisanog Ugovora o saradnji naša opština će i u 2017. godini po drugi put učestvovati na ovoj manifestaciji.

srbija u ritmu evrope 2

U zajedničkim izjavama predsednik opštine Srđan Simić i Igor Karadarević su izrazili obostrano zadovoljstvo što će deca iz Bačkopetrovačke opštine ponovo učestvovati na ovakvom poduhvatu. Ovom prilikom od strane predsednika opštine obećana je puna saradnja sa organizacijom i  podrška deci, učesnicima  manifestacije. 

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика