Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

slovenia 01

Dana 15. i 16. septembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima, članovima Opštinskog veća - Radomirom Zotovićem, zaduženim za lokalni razvoj, Milanom Anušjakom, zaduženim za privredu i Tatianom Zabunov, zaduženom za oblast poljoprivrede posetili su Opštinu Slovenska Bistrica u Sloveniji. Predsednika Srđana Simića i njegove saradnike je primio gradonačelnik ove opštine dr Ivan Žagar. U razgovoru sa njim su razmenjena mišljenja o mogućnostima saradnje na projektima EU koji će biti otvoreni za Srbiju, o privrednoj i kulturnoj saradnji dve opštine, reformi lokalne samouprave i iskustvima Slovenije u toj oblasti. Nakon ovih razgovora za očekivati je intenzivniji kontakt i saradnja opština Bački Petrovac i Slovenske Bistrice.

Tokom posete Opštine Slovenske Bistrice u Sloveniji, delegacija Opštine Bački Petrovac posetila je i 49. Međunarodni sajam zanatstva i preduzetništva „MOS 2016“ u Celju, koji se održavao od 13. do 18. septembra 2016. godine. Na sajmu je bila predstavljena Turistička organizacija Vojvodine i 25 privrednih subjekata sa teritorije AP Vojvodine koji se bave proizvodnom delatnošću i izvozom.
Potpredsednik pokrajinske Vlade Ivan Đoković otvorio je tradicionalnu svečanost u okviru izložbenog prostora Sekretarijata „Dan Vojvodine“ u prisustvu predstavnika Ministarstva privrednog razvoja i tehnologija Republike Slovenije, rukovodstva Celjskog sajma, predstavnika regionalnih privrednih komora Srbije i izlagača iz sveta privrede, preduzetništva i turizma.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1