Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

grb opstine vestiU skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o Nagradi opštine i ostalim javnim priznanjima Opštine Bački Petrovac (prečišćeni tekst), Komisija za priznanja Skupštine opštine Bački Petrovac, sa svoje I konstitutivne a ujedno i radne sednice održane 15.09.2016. godine, javnost opštine informiše o sledećem:

 

Na poziv predsednika Skupštine opštine Bački Petrovac, koji je upućen javnosti lokalne samouprave dana 29.08.2016. godine, pristiglo je 8 inicijativnih predloga za Nagradu Opštine Bački Petrovac, i to od:

- Udruženja petrovačkih žena, Bački Petrovac, Matice slovačke u Srbiji i MO MS Bački Petrovac – predlog – supružnici Zuzana i Jan Častvenovi iz Bačkog Petrovca;

- Udruženje petrovačkih likovnih umetnika, Bački Petrovac – predlog – Jan Dorča – Jovi iz Bačkog Petrovca (posthumno);

- Kulturno umetničko društvo „Đura Jakšić“ iz Maglića i Mesna zajednica Maglić – predlog – Dečji folklorni ansambl KUD-a „Đura Jakšić“ iz Maglića;

- Ana Seč-Pinćir, etnolog iz Bačkog Petrovca - predlog – Muzej vojvođanskih Slovaka – Galerija Zuzke Medveđove u Bačkom Petrovcu;

- Mesne zajednice Maglić – predlozi – Slobodan Šijaković, preduzetnik iz Maglića, Branislav Nedeljković, radnik JP „Pošta Srbije“ iz Maglića i Milada Stanković, profesorica biologije iz Maglića;

- Saveta Mesne zajednice Bački Petrovac – predlog – Amatersko pozorište V H V Bački Petrovac - ovaj predlog nije uzet u obzir s obzirom da je podnet sa zakašnjenjem.

 

Nakon rasprave i ličnog izjašnjavanja o podnetim predlozima, članovi Komisije su jednoglasno doneli Zaključak:

- da se SO-e Bački Petrovac uputi predlog za dodelu Nagrade Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu: Dečijem folklornom ansamblu KUD-a „Đura Jakšić“ iz Maglića, za zapažene rezultate postignute na polјu kulturno – umetničkog stvaralaštva,  pregalaštvo i zasluge na očuvanju kulturno-prosvetnog nasleđa naše sredine te za izuzetne uspehe postignute na takmičarskim dečjim pokrajinskim festivalima.

 Na sednici Komisije za priznanja SO-e Bački Petrovac razmotren je i inicijativni predlog za dodelu Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu. Komisija je primila 1 inicijativni predloga za ovo javno priznanje, i to od:

- Kluba sportova snage „Stena“ Bački Petrovac – predlog – Adrijana Mitrović, sportistkinja iz Bačkog Petrovca.

Pošto je predložena Adrijana Mitrović bila ujedno i kandidatkinja za Sportsko priznanje za 2015. godinu, to su članovi Komisije za priznanja Skupštine opštine Bački Petrovac odlučili da se ovaj predlog razmatra u vezi inicijativnih predloga kandidata za ovo javno priznanje Opštine Bački Petrovac.

 Na inicijativu članice Komisije za priznanja – Jarmile Kolar, članovi Komisije su razmotrili na samoj sednici predlog, da se Posebno javno priznanje Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu dodeli Ani Medveđovoj, profesorici muzike iz Bačkog Petrovca.

 Nakon rasprave i ličnog izjašnjavanja o datom inicijativnom predlogu, članovi Komisije su jednoglasno doneli Zaključak:

- da se SO-e Bački Petrovac uputi predlog za dodelu Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu: ANI MEDVEĐOVOJ, profesorici muzike i horskoj dirigentkinji iz Bačkog Petrovca, za njen zapažen rad i rezultate u naučnim i interesnim  organizacijama, za mnogobrojne stručne pisane priloge, dugoročan rad sa horskim zborovima i instrumentalnim grupama Gimnazije „Jan Kolar“ sa domom učenika u Bačkom Petrovcu, horom slovačkih pedagoga Vojvodine i Opštinskim crkvenim horom, za rad sa pevačima-solistima iz naše opštine, za svakodnevnu pomoć maturantima škola, pri rešavanju problema upisa na visoke škole i dobijanja stipendija Vlade Slovačke Republike.

 Na kraju, članovi Komisije za priznanja su razmatrali i prispele predloge za Sportsko priznanje Opštine Bački Petrovac za 2015. godinu.

 U vezi iste, podneti su sledeći predlozi:

- Klub sportova snage „Stena“ Bački Petrovac – predlog - Adrijana Mitrović, sportistkinja iz Bačkog Petrovca;

- Mesna zajednica Kulpin – predlog – Klub borilačkih sportova „Vatreni udarac“ iz Kulpina;

- Šahovski klub „Mladost“ Bački Petrovac, Fudbalski klub „Mladost“ Bački Petrovac, Stonoteniski klub „Mladost“ Bački Petrovac, Škola fudbala „Mladost“ Bački Petrovac, Klub dizača tegova i atletske gimnastike „Herkul“ Bački Petrovac, Vesna Spevakova, odbornica SO-e Bački Petrovac, d.o.o. „Rudolf“ Bački Petrovac – predlog – Pavel Spevak, iz Bačkog Petrovca;

- Branislav Kozarov, odbornik SO-e Bački Petrovac – predlog – Dijana Drača, karatistkinja iz Kulpina.

Jedinstveni stav povodom ovog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac je bio - da se

Sportsko priznajne Opštine Bački Petrovac za 2015. godinu dodeli pojedincu – sportskom radniku:

PAVELU SPEVAKU, fudbalskom treneru i  sudiji te dugogodišnjem sportskom radniku iz Bačkog Petrovca, za istaknute rezultate u podizanju sportskog podmlatka, unapređenje sporta – posebno fudbala, dugogodišnju i zapaženu  sudijsku aktivnost i suđenje, dugogodišnji amaterski rad u sportskim klubovima Opštine Bački Petrovac i njihovim organima, uspešan rad na razvoju rekreativnog sporta, stručno vođenje sportsko-rekreativnih aktivnosti te za veliki doprinos u afirmaciji sporta uopšte.

 Što se tiče dodele Sportskog priznanja za 2015. godinu sportskoj organizaciji (klubu) članovi Komisije su se složili da ne postoje adekvatni inicijativni predlozi za dodelu ove javne nagrade Opštine Bački Petrovac.           

                                                                                                       PREDSEDNICA KOMISIJE

                                                                                                              Ivana Murtin, s.r.

           

            Za tačnost Informacije:

      dipl. prav. Svetoslav Majera