Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+
apv
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su danas u Pokrajinskoj vladi ugovore predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.404.436.320,oo dinara i taj iznos dobiće 39 opština i 11 institucija za realizaciju 68 projekata.
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je tokom januara sprovela sedam konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i zdravstvene zaštite.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je prilikom dodele ugovora na činjenicu da je i u prethodnom šestomesečnom periodu Pokrajinska vlada za gotovo svih 45 opština na teritoriji Vojvodine izdvojila 1.8 milijardi dinara. On je dodao da je od ogromnog značaja i da očekuje od opština i institucija koje su danas dobile sredstva da budu odgovorne i efikasne u realizaciji projekata, kao i to da projekti treba da budu završeni do kraja godine da bi se već sledeće moglo krenuti u realizaciju novih. Predsednik Mirović je istakao važnost politike okupljanja oko projekata i rekao da sinergija zajedničkog rada lokalnih samouprava, pokrajinske i republičke vlade donosi i bolji rezultat. Rekavši da su svi projekti važni za svoje sredine, Mirović je kao najzamašnije izdvojio izgradnju dva nova bloka Kliničkog centra Vojvodine, završetak Narodnog pozorišta u Subotici do kraja 2018. godine, raščišćavanje ostataka zgrade Radiotelevizije Vojvodine na Mišeluku koja bi uskoro trebalo da počne, kao i izgradnju industrijskih i poslovnih zona.
Za realizaciju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovne i investicione klime u Kikindi, Šidu, Baču, Kanjiži, Bačkom Petrovcu, Inđiji, Irigu, Subotici, Bačkoj Palanci u Beloj Crkvi izdvojeno je 250 miliona dinara; za realizaciju projekata koji doprinose razvoju, očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalne sredine, Kanjiža, Senta, Šid, Plandište i Novi Kneževac dobiće 46,8 miliona dinara, dok će unapređenju sporta u Malom Iđošu, Beočinu, Titelu, Plandištu, Žablju, Srbobranu, Apatinu i Temerinu biti usmereno ukupno 70 miliona dinara. Za poboljšanje uslova rada ustanova predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja 50 miliona biće usmereno za projekte u Vrbasu, Beočinu, Baču, Opovu, Vršcu, Sečnju i Irigu; za vodosnabdevanje i zaštitu voda Vršcu, Zrenjaninu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Apatinu, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Kovačici, Kuli, Opovu, Odžacima, Pećincima i Sremskim Karlovcima dodeljeno je 350 miliona. Projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Novom Bečeju, Novom Sadu, Malom Iđošu, Odžacima, Pećincima, Bečeju, Sremskoj Mitrovici dodeljeno je 350 miliona, a u oblasti zdravstvene zaštite 237,6 miliona dodeljeno je ulaganjima u projekte u Novom Sadu, Bačkoj Topoli, Bačkom Petrovcu, Opovu, Srbobranu, Temerinu i Čoki. Za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske opreme, 50 miliona dinara dobilo je 11 zdravstvenih institucija u Pokrajini.
Prema rečima Nedeljka Kovačevića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja, sredstva su opredeljena dobrim projektima čiji je cilj smanjenje jaza između razvijenih i nerazvijenih opština u Vojvodini. Kovačević je dodao i da je Uprava za kapitalna ulaganja pouzdani partner lokalnim samupravama i pozvao lokalne samouprave da buduće projekte pripremaju pažljivo, kako bi se Vojvodina ravnomerno razvijala i kako bi se podjednako ulagalo u sve oblasti.
 
Planirana investicija u  izgradnju saobraćajnice ''S5'' u novoformiranoj industrijskoj zoni u Bačkom Petrovcu iznosiće oko 19,5 miliona, a za adaptaciju zgrade ambulante u Magliću zamenom kompletne spoljne stolarije i termičkom izolacijom spoljnih zidova izdvojiće se oko 3,6 miliona dinara

ZAIZBORE2020

Plakat PROGRAM SNS 2021 web1

sergej ćetković web

vakcina19

JAZAVAC2

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac