Održan pomen narodnom heroju Božidaru Žugiću

1 NASLOVNA

Dana 13. aprila 2024. obeležena je 83. godišnjica herojske pogibije poručnika vojske Kraljevine Jugoslavije Božidara Žugića i šesnaest njegovih vojnika. Gložančani, pa ni lokalna vlast, ne zaboravljaju junaštvo Božidara Žugića, i svake godine se  sastaju da neguju sećanje na njegovo mučeništvo i ne dozvoljavaju da njegovo junaštvo potone u zaborav. Polaganju venaca na grobno mesto prisustvovali su ispred Opštine Mihal Hatalja  član Opštinskog veća zadužen za društvene delatnosti i Sonja Đuriš zaposlena u Opštinskoj upravi opštine Bački Petrovac i zamenica predsednika Mesne zajednica Gložan.

U ime mesne zajednice Gložan cveće su položili predsednik Mesne zajednice Gložan Stanislav Srnka i  član Mesne zajednica Jan Murtin.

Nakon položenih venaca i obraćanja, Hajdučko kozačko bratstvo dodelilo  je povelju Opštini Bački Petrovac Za orden viteškog shvatanja i doprinos u očuvanju  sećanja na herojski podvig poručnika Božidara Žugića.  Takođe, ista povelja je uručena i Mesnoj zajednici Gložan.

1.jpg2.jpg3.jpg5.jpgbbee.JPGbbgf.JPGbfghf.JPGbvbc.JPGfgfgf.JPGgdtgdg.JPGgfr.JPGhfghfg.JPGhjh.JPGhzzjzuz.jpgmnjhhuz.jpgnnffx.JPGnntrzufdhgfd.JPGutrh.JPGvfrgtz.JPGvnbg.JPG

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика