Izveštaj sa 80. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

grb opstine vestiDana 14.03.2019. godine održana je 80. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.
Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Milan Anušjak, Radomir Zotović, Jan Meleg, Tatjana Zabunov i Predrag Bojanić. Sa sednice su odsustvovali Karol Verle i Aleksandar Nakić.

Zapisnik je vodio sekretar Opštinskog veća Rastislav Labat.
Osim članova Opštinskog veća sednici su prisustvovali i predsednik Skupštine Opštine Bački Petrovac dr Jan Šulјan, rukovodilac Odelјenja za opštu upravu, društvene službe i opšte zajedničke poslove Dušan Rašeta, rukovodilac Odelјenja za privredu, urbanizam, komunalno-stambene i inspekcijske poslove Ondrej Bovdiš, rukovodilac Odelјenja za budžet, finansije i poresku administraciju Anna Vrbovska i pravobranilac Opštine Bački Petrovac Vladislav Tarnoci.
Sednicu je otvorio Srđan Simić, koji je sve prisutne pozdravio, nakon čega je jednoglasno usvojen sledeći izmenjen

D N E V N  I R E D

- Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa:
a) 77. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, održane 27.02.2019. godine;
b) 78. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, održane 01.03.2019. godine;
v) 79. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, održane 06.03.2019. godine;

1. Razmatranje predloga i donošenje Zaklјučka o izmenama i dopunama Predloga Statuta Opštine Bački Petrovac;
2. a) Razmatranje Izveštaja o radu i Finansijskog izveštaja Biblioteke „Štefan Homola“ sa p.o. Bački Petrovac za 2018. godinu, te donošenje zaklјučka povodom istog;
b) Razmatranje Plana rada i Finansijskog plana Biblioteke „Štefan Homola“ sa p.o. Bački Petrovac za 2019. godinu, te donošenje zaklјučka povodom istog;
3. a) Razmatranje Izveštaja o radu i Finansijskog izveštaja Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac za 2018. godinu, te donošenje zaklјučka povodom istog;
b) Razmatranje Plana rada i Finansijskog plana Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac za 2019. godinu, te donošenje zaklјučka povodom istog;
4. Razmatranje nacrta i utvrđivanje predloga Odluke o mreži javnih osnovnih škola;
5. a) Razmatranje nacrta i utvrđivanje predloga Rešenja o razrešenju zamenika predsednika Komisije za sprovođenje postupka komasacije zemlјišta u Opštini Bački Petrovac – K.O. Kulpin;
b) Razmatranje nacrta i utvrđivanje predloga Rešenja o imenovanju zamenika predsednika Komisije za sprovođenje postupka komasacije zemlјišta u Opštini Bački Petrovac – K.O. Kulpin;
6. Razmatranje predloga i donošenje Rešenja o konvertovanju potraživanja u kapital društva;
7. Razmatranje predloga i donošenje Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve;
Pitanja i predlozi.

Najpre su jednoglasno bez primedbi usvojeni zapisnici sa 77., 78. i 79. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac. Nakon toga prešlo se na razmatranje pojedinih tačaka dnevnog reda.
Povodom 1. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, jednoglasno je donet Zaklјučak o izmeni Predloga Statuta Opštine Bački Petrovac, kojim se vrši izmena Predloga Statuta Opštine Bački Petrovac, koji je utvrđen zaklјučkom ovog organa br. 016-4/262-2018 od 12.12.2018. godine, a na koji je dato pozitivno mišlјenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave br. 110-00-00394/2018-24, od 01.02.2019. godine (u dalјem tekstu: Predlog), i to u sledećem smislu: Član 6. Predloga menja se i glasi: „Na teritoriji Opštine u ravnopravnoj službenoj upotrebi je srpski jezik i ćiriličko pismo i slovački jezik i njegovo pismo, u skladu sa zakonom.“. U ostalim delovima Predlog ostaje nepromenjen.
Povodom 2. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, jednoglasno je donet Zaklјučak kojim se prihvata Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj za 2018. godinu i Plan rada i Finansijski plan za 2019. godinu Biblioteke „Štefan Homola“ sa p.o. Bački Petrovac i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i usvajanje, odnosno davanje saglasnosti.
Povodom 3. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, jednoglasno je donet Zaklјučak kojim se prihvata Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj za 2018. godinu i Plan rada i Finansijski plan za 2019. godinu Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i usvajanje, odnosno davanje saglasnosti.
Povodom 4. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, jednoglasno je donet Zaklјučak kojim se utvrđuje predlog Odluke o mreži javnih osnovnih škola i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje..
Povodom 5. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, jednoglasno je donet Zaklјučak kojim se utvrđuje predlog Rešenja o razrešenju i predlog Rešenja o imenovanju zamenika predsednika Komisije za sprovođenje postupka komasacije zemlјišta u Opštini Bački Petrovac – K.O. Kulpin i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje.
Povodom 6. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, jednoglasno je doneto Rešenje o konvertovanju potraživanja u kapital društva, kojim se potraživanje Opštine Bački Petrovac prema Društvu za prevenciju invalidnosti i radno osposoblјavanje invalida „Zaštitna radionica“ d.o.o. Beograd, koje pripada budžetu opštine kao ustuplјeni prihod, konvertuje u kapital navedenog društva, i to: iznos glavnog duga i kamate sa stanjem na dan 31.05.2018. godine, u visini 42.278,10 dinara.
Povodom 7. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, jednoglasno je doneto Rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, kojim se iz sredstava obezbeđenih Odlukom o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2019. godinu razdeo 5, glava 00 - Opštinska uprava, program 15, programska aktivnost 0602-0009 – Tekuća budžetska rezerva, pozicija 38/0, ekonomska klasifikacija 49912 - Tekuća budžetska rezerva odobrava upotreba sredstava u iznosu 100.000,00 dinara za povećanje pozicije 131 u razdelu 5, glava 00 – OPŠTINSKA UPRAVA, program 09 – Osnovno obrazovanje i vaspitanje, programska aktivnost: 0001 – Funkcionisanje osnovnih škola, ek. klasifikacija 463 – Transferima ostalim nivoima vlasti, za obezbeđivanje sredstava za isplatu bezbednosne službe u OŠ „Jan Čajak“, za mesec februar i mart 2019. godine.
Povodom 8. tačke dnevnog reda vodila se kraća diskusija u vezi presude Upravnog suda kojom je poništeno Rešenje SO-e o razrešenju članova Nadzornog odbora JKP „Komunalac“ Maglić, kao i u vezi sanacije pešačke staze i parkinga ispred štamparije u Bačkom Petrovcu.
Nakon što su obrađene sve tačke dnevnog reda Srđan Simić se zahvalio prisutnima na saradnji i zaklјučio sednicu u 09,40 časova.

zastava222BANER

Budi popisivac

kulen3

vakcina19

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

izbori2022

bilbord izmena baner

kupci 1

baner2022

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

 

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика