Poseta delegacije Opštine Bački Petrovac gradu Kirchheim unter Teck

Kirchheim 1

Delegacija iz Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom opštine Srđanom Simićem je imala tu čast da u danima 09. do 14.05.2018. godine boravi u gradu Kirchheim unter Teck u pokrajini Baden- Virtemberg, Nemačka u okviru proslave „Dana Evrope“. Povod ove zvanične posete je prethodilo prošlogodišnjim potpisivanjem sporazuma o partnerskoj saradnji koji je svečano potpisan 05. maja 2017. godine u Bačkom Petrovcu. Ovo partnerstvo i prijateljstvo je izraz tradicionalnih prijateljskih odnosa ranije uspostavljenih direktnih kontakata predstavnika opštine i grada kao i dugogodišnje saradnje Domovinske zajednice Bulkes i Mesne zajednice Maglić.

Tokom posete partnerskog grada Kirccheim unter Teck za našu delegaciju je bio upriličen prijem u gradskoj kući gde su delegaciju naše opštine srdačno dočekali i ugostili gradonačelnica grada Matt – Heidecker sa svojim zamenikom i predstavnici Domovinske zajednice Bulkes na čelu sa njihovim predsednikom Wiliem Baudererom. Na ovom prijemu je predstavljen projekat rekonstrukcije stare Evangelističke crkve u Magliću, nekadašnjem Buljkesu i od strane predsednika opštine Srđana Simića svečano je uručen isti predsedniku Domovinske zajednice kao i gradonačelnici Matt –Heidecker.

Centralna svečanost ove posete je predvodila ponovnim potpisivanjem partnerskog sporazuma o saradnji u okviru proslava „Dana Evrope“ i ovim činim je naša opština i grad Kirchheim unter Teck učvrstila i unapredila još jače veze između partnerskih pokrajina Baden-Virtemberg i Autonomne Pokrajine Vojvodine. Pored naše opštine gosti na ovoj manifestaciji su bili Kaloča iz Mađarske i Rambuje iz Francuske.

Pored raznih aktivnosti tokom cele posete delegacija iz naše opštine je obišla i Centralni prečistač otpadnih voda za grad Kirccheim unter Teck kao i Centar za reciklažu i proizvodnju recikliranog betona „ Feess“ reciklingpark.

Kirchheim 2

Kirchheim 3

Kirchheim 4

Kirchheim 5

Kirchheim 6

Kirchheim 7

Kirchheim 8

Kirchheim 9

Kirchheim 10

Kirchheim 11

Kirchheim 12

Kirchheim 13

Kirchheim 14

Kirchheim 15

Kirchheim 16

Kirchheim 17

Kirchheim 18

Kirchheim 19

Kirchheim 20

Kirchheim 21

Kirchheim 22

Kirchheim 23

Kirchheim 24

Kirchheim 25

Kirchheim 26

Kirchheim 27

Kirchheim 28

Kirchheim 29

Kirchheim 30

Kirchheim 31

Kirchheim 32

Kirchheim 33

Kirchheim 34

Kirchheim 35

Kirchheim 36

Kirchheim 37

Kirchheim 38

Kirchheim 39

Kirchheim 40

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика