Umetnička akademija ”Mit o pozorištu na Donjoj zemlji”

150r 04

Povodom proslave obeležavanja 150 godina postojanja Slovačkog vojvođanskog pozorišta 26.08.2016. godine  u svečanoj sali  Gimnazije “Jan Kolar” sa početkom u 20.00 časova održana je Umetnička akademije pod nazivom  ”Mit o pozorištu na Donjoj zemlji”.  Umetniča akademija je podsetila na granične tačke u razvoju slovačkog vojvođanskog pozorišta i okupila značajne ličnosti. Ovom značajnom događaju je svojim prisustvom ukazao čast i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, koji je ovom prilikom otvorio pozorišne svečanosti u Bačkom Petrovcu i svojim govorom ukazao na bitni momenat ovog događaja.

Takođe je istakao da 150. godišnjica prve pozorišne predstave u Bačkom Petrovcu  odnosno prve predstave vojvođanskih Slovaka prevazilazi značaj lokalnog kulturnog događanja te da ima karakter značajnog kulturnog jubileja u mnogo širem kontekstu. U svom govoru je izrazio duboko poštovanje prema svima koji su ulagali svoj rad i trud godinamaiI tako doprineli očuvanju pozorišta dugi niz godina.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je na proslavu došao u pratnji predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića, predsednika Skupštine Opštine Jana Šuljana i zamenikom predsednika Opštine Bački Petrovac Jana Brnu.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 

Popis

Untitled2

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика