Umetnička akademija ”Mit o pozorištu na Donjoj zemlji”

150r 04

Povodom proslave obeležavanja 150 godina postojanja Slovačkog vojvođanskog pozorišta 26.08.2016. godine  u svečanoj sali  Gimnazije “Jan Kolar” sa početkom u 20.00 časova održana je Umetnička akademije pod nazivom  ”Mit o pozorištu na Donjoj zemlji”.  Umetniča akademija je podsetila na granične tačke u razvoju slovačkog vojvođanskog pozorišta i okupila značajne ličnosti. Ovom značajnom događaju je svojim prisustvom ukazao čast i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, koji je ovom prilikom otvorio pozorišne svečanosti u Bačkom Petrovcu i svojim govorom ukazao na bitni momenat ovog događaja.

Takođe je istakao da 150. godišnjica prve pozorišne predstave u Bačkom Petrovcu  odnosno prve predstave vojvođanskih Slovaka prevazilazi značaj lokalnog kulturnog događanja te da ima karakter značajnog kulturnog jubileja u mnogo širem kontekstu. U svom govoru je izrazio duboko poštovanje prema svima koji su ulagali svoj rad i trud godinamaiI tako doprineli očuvanju pozorišta dugi niz godina.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je na proslavu došao u pratnji predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića, predsednika Skupštine Opštine Jana Šuljana i zamenikom predsednika Opštine Bački Petrovac Jana Brnu.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика