Projekt sanacije i parternog uređenja Kulturnog centra u Bačkom Petrovcu

Projekt sanacije Kulturnog centra 01

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković i predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok potpisali su 1. juna 2015. godine Ugovor o dodeli sredstava za realizaciju projekta sanacije i parternog uređenja Kulturnog centra u Bačkom Petrovcu. Dodeljenim sredstvima putem konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture, u ukupnom iznosu od 7.220.022,59 dinara, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pruža podršku Opštini Bački Petrovac da sanacijom postojećeg objekta Kulturnog centra obogati kulturno-umetnički život i nastavi da promoviše kulturu slovačke i drugih nacionalnih zajednica koji žive u našoj lokalnoj zajednici. Za realizaciju projekta opština je obezbedila 1.500.000,00 dinara u svom budžetu.

Projekt sanacije Kulturnog centra 02

Projektom sanacije i parternog uređenja Kulturnog centra biće obezbeđeni bolji uslovi rada javnih ustanova koje se nalaze u sklopu ovog centra. Bački Petrovac ima bogato pozorišno stvaralaštvo, kako profesionalno tako i amatersko, koje će u rekonstruisanom prostoru pronaći svoju scenu. Izgradnjom letnje pozornice u dvorištu Kulturnog centra rešiće se problem nedostatka prostora na otvorenom za potrebe odvijanja manifestacije Dani Petrovca i drugih kulturnih događanja. Uređenjem dvorišta deca i osobe sa invaliditetom, čije prostorije su smeštene u njegovoj blizini, moći će nesmetano da se kreću, bez prepreka. Realizacijom ovog projekta, obezbediće se i prostor za kulturno-umetničko društvo koje trenutno nema svoje prostorije.
Reorganizacija postojećih prostorija i parterno uređenje dvorišta Kulturnog centra Bački Petrovac omogućiće održavanje većeg broja kulturno-umetničkih aktivnosti u ovoj zajednici,što će u velikoj meri doprineti promociji multikulturalnog identiteta Opštine Bački Petrovac.

Projekt sanacije Kulturnog centra 03

Projekt sanacije Kulturnog centra 04

Projekt sanacije Kulturnog centra 05

Projekt sanacije Kulturnog centra 06

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика