Vidovdan

vidovdan2009.jpg 

Prošli vikend – u petak subotu i nedelju stanovnici Maglića i njihovi gosti su već po tradiciji proslavili pravoslavni slavu Vidovdan.
U petak u svečanoj sali Mesne zajednice Maglić prijem za goste je organizovao predsednik Saveta MZ Maglić Radomir Zotović.
Predsednik Saveta je posebno pozdravio državnog sekretara Ministarstva za ljudska i manjinska prava i predsednika Skupštine opštine Bački Petrovac Jana Saba, državnog sekretara Ministarstva za infrastrukturu Rajka Perića, poslanika u Skupštini AP Vojvodine Jana Bohuša, predsednika Opštine Bački Petrovac Vladimira Turana i počasnog građanina Opštine Bački Petrovac Viktora Maceka. Po prijemu upriličeno je svečano otvaranje rekonstruisanih puteva u ulicama Maršala Tita, Ćirpanova i Svetozara Markovića. Prisutnim gostima su se obratili predsednik Opštine Vladimir Turan i državni sekretar Rajko Perić, koji su presecanjem crvene vrpce pustili u promet rekonstruisane ulice.

Obeležavanje Vidovdana se završilo u nedelju, kada Maglićani ugostili Njegovo Preosveštenstvo G. G. dr Irineja Pravoslavnog Episkopa bačkog. Cilj posete je bilo osvećenje krsta, koji su postavili na hram Svetog Kneza Lazara. Među cenjenim gostima je bio i biskup Slovačke evangeličke a. v. crkve Samuel Vrbovski. Izgradnja pravoslavnog hrama u Magliću je počela 2006. Godine a nosilac investicije je Mesna zajednica Maglić. Finansijska sredstva obezbeđuje mesna zajednica i razni donatori. Po planu izgradnje izgradnja hrama bi trebala biti završena 2010. godine. Inače, biće to prvi pravoslavni hram u Magliću. Vidovdanske svečanosti su se završile već po tradiciji uz narodno veselje i bogat sto.
 

Popis

Untitled2

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика