Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

backipetrovac u ritmu evrope

Општина Бачки Петровац је 18. новембра 2015. године потписивањем Уговора о сарадњи са организацијом „Еуропеан цапитал адвисорс манагмент“ д.о.о., под чијим патронатом се одржава манифестација „Србија у ритму Европе“, омогућила деци из основних школа и гимназије из Општине Бачки Петровац да учествују на највећој дечјој манифестацији која се одржава у нашој земљи од 2008. године. 

Манифестација је такмичарског карактера и подржана је од стране амбасада европских земаља које имају своја представништва у Србији.

Циљ манифестације је подршка, развој, упознавање и очување младих талената у Србији, промоција интеркултуралности и толеранције, родне равноправности, поштовања људских права, различитости, сарадње и доживотног учења.

На кастингу одржаном у јануару 2016. године изабрано је 14 ученика и ученица из наших школа који ће се такмичити у финалу. Општина Бачки Петровац је једна од 20 градова и општина чија ће се деца такмичити на овогодишњој манифестацији. 

backipetrovac u ritmu evrope 3

Ктитор Општине Бачки Петровац је Амбасада Кипра и деца из наше општине ће се представити кореографијом на кипарском језику. Амбасадор Кипра Цонстантинос Елиадес приликом посете нашој општини и сусретом са децом, учесницима манифестације, обећао је пуну подршку деци.

Финале такмичења манифестације „Србија у ритму Европе“ ће се одржати у Ћуприји 19. јуна са почетком у 17.00 часова уз директан пренос на првом програму РТС-а. Деца Бачког Петровца наступају под редним бројем 17. За победника ће се гласати СМС порукама а такође гласаће и жири. Жири сачињавају по три представника локалне самоуправе која учествује на манифестацији. Победник ће освојити вредне награде.

Подржимо заједно децу Општине Бачки Петровац, одличне младе талентоване : Патрициу Павликову, Александру Милић, Силвиу Ферко, Ирену Струхар, Јану Јованкович, Меланију Брња, Наташу Фалп, Мају Леварски, Јарослава Поњичана, Мају Хриц, Петру Хансман, Мају Врбовски, Ему Халупка и Сару Зорић и у недељу 19. јуна од 17.00 часова пратимо директан ТВ пренос на РТС 2 и гласајмо за Кипар и Бачки Петровац под редним бројем 17.

backipetrovac u ritmu evrope 2

 

baner srbija u ritmu evrope

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac