Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

DSC 1452 resize

Dana 15. oktobra 2018. godine obeležen je već tradicionalno Dan Opštine Bački Petrovac. Petnaesti oktobar je ujedno i datum koji se u Opštini Bački Petrovac obeležava kao Dan oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Ovogodišnja proslava otpočela je polaganjem venaca ispred spomenika u centru Bačkog Petrovca, podignutog u čast boraca i rodoljuba iz ovog kraja, koji su poginuli za vreme II svetskog rata ( 1941-1945) braneći svoju otadžbinu i svoj narod. Spomenik su podigli preživeli učesnici Narodno oslobodilačkog rata i građani ove opštine u znak sećanja na pale heroje i rodoljube iz ove sredine.

Centralna proslava otpočela je svečanom sednicom Skupštine opštine u Slovačkom vojvođanskom pozorištu sa početkom u 12:00 časova koju je otvorio njen predsednik Jan Šuljan i tim povodom pozdravio je sve cenjene goste. Sa rečima dobrodošlice se gostima takođe obratio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić, zatim Igor Vencel, zamenik ambasadorke Slovačke Republike u Srbije i Pavel Surovi, poslanik u Skupštini APV.

Potom je usledila svečana dodela nagrada i priznanja Opštine Bački Petrovac. Dobitnik Nagrade Opštine Bački Petrovac za 2018. godinu je Jozef Mađar iz Bačkog Petrovca, Posebno javno priznanje za 2018. godinu je dodeljeno Mariji Adamović iz Maglića a Sportsko priznanje za 2017. godinu su dobili Jan Lačok iz Bačkog Petrovca i Odbojkaški klub „ MLADOST“ takođe iz Bačkog Petrovca.

Pored nagrada opštine ove godine Savet za mlade Opštine Bački Petrovac je nagradio izuzetne mlade osobe iz naše opštine, koji su svojim radom i učinkom u raznim aktivnostima zaslužni dobitnici ove posebne nagrade. Ovu nagradu je obezbedio Savet za mlade i to odricanjem svojih naknada za rad u Savetu i na taj način su formirali fond iz kojeg su i ove nagrade obezbeđene. Dobitnici nagrade Naj omladinac 2018 su: Ines Harminc, Martina Benka i Ivana Podkonjak.

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

danopstine2

danopstine1

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac