Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

U četvrtak 22. novembra 2018. godine u Slovačkom vojvođanskom pozorištu sa početkom u 12.00 časova održano je svečano otvaranje takmičenja „ Dani edukacije mladih preduzetnika i inovatora“.

Ove godine je domaćin ovog regionalnog takmičenja bila Opština Bački Petrovac na kojem je učestvovalo četiri stotine učenika osnovnih i srednjih škola iz šest opština: Bač, Bačka Palanka, Vrbas, Odžaci, Beočin i Bački Petrovac.

Cilj ove izuzetne manifestacije koje je takmičarskog karaktera je bio da se na jedan dobar način kroz radionice i izrade biznis planova i prezentovanje poslovnih ideja podstaknu deca i omladina da što kvalitetnije provode svoje slobodno vreme i da primenjuju naučeno.

Organizatori ove manifestacije su bili Opština Bački Petrovac u saradnji sa Savezom pronalazača Srbije.

Tokom programa prisutnima su svoj rad kroz prezentaciju predstavili mladi robotičari iz Udruženja robotičara M41+ koji imaju zapanjujući uspeh na evropskom nivou kao i Janko Grnja koji je svojom prezentacijom predstavio ideje koje kasnije mladi preduzetnici mogu pretvoriti u biznis.

Pozdravnim rečima se cenjenom skupu obratio Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije koji je zatim dodelio priznanja predsedniku Opštine Bački Petrovac Srđanu Simiću, NJ.E. Dagmar Repčekovoj, ambasadorki Slovačke Republike u Srbiji, Milanu Kovačević, zameniku pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, potpredsednici Skupštine APV Snežani Sedlar, predstavnicima opština Bač, Bačka Palanka, Vrbas, Beočin, Odžaci i Bački Petrovac i na kraju Zoranu Miloševiću, pokrajinskom sekretaru za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost koji je ujedno i otvorio ovo takmičenje.

Nakon svečanog otvaranja usledio je takmičarski deo programa gde su đaci predstavili svoje inovacije. Treće mesto su osvojili đaci iz Osnovne škole „Jan Amos Komenski „ Kulpin, drugo mesto je odnela Osnovna škola „ Jozef Marčok Dragutin“ Gložan a pobednici ovog takmičenja su učenici  Gimnazije i Ekonomske škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Odžaka. Nagrade je pobednicima uručio predsednik opštine Srđan Simić.

dani edu 1

dani edu 2

dani edu 3

dani edu 4

dani edu 5

dani edu 6

dani edu 7

dani edu 8

dani edu 9

dani edu 10

dani edu 12

dani edu 13

dani edu 14

dani edu 15

dani edu 16

dani edu 17

dani edu 18

dani edu 10

dani edu 21